Știrile zilei

Din starea de urgență în starea de nesimțire civică

Trecerea României de la starea de urgență la starea de alertă a venit la pachet cu o relaxare a măsurilor, fapt ce le-a permis unora să-și dea în petic. După o lungă și chinuitoare izolare, mulți dintre semenii noștri și-au reluat viața de dinainte de pandemie, cu tarele și cu apucăturile ei care ne fac atât de „celebri” pe oriunde ne-am duce în lume.

Refăcută parțial după asaltul omului, ca un bolnav care s-a întremat și s-a ridicat din patul bolii, natura mirifică s-a trezit iarăși cu aceiași vizitatori, parcă mai hotărâți ca oricând să o distrugă. Mărturie în acest sens stau grămezile de gunoaie abandonate pe pajiști și în păduri după chefurile de prost gust ale unora.

E drept că sunt și mulți semeni care au ieșit în natură doar pentru a respira o gură de aer curat și a-i contempla măreția. Oameni care o respectă și o protejează, fiindcă înțeleg un lucru esențial: Dintotdeauna, omul a trăit în deplină consonanță cu natura ocrotitoare din care a ieșit, iar ruperea echilibrului cu aceasta înseamnă moarte.

 

În weekend, simbioza dintre om și natură a fost „celebrată” cu sticle goale, plastic și mormane de gunoaie. Este și cazul zonei Mocearu, o salbă de lacuri și colțuri pitorești care n-a scăpat de invazia grobianismului.

Bine ai venit, relaxare! Speram să ne fi învățat ceva!..

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: