Educaţie

Directoarea Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău și-a dat demisia

Astăzi, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău a luat act de demisia din funcția de director al Liceului de Arte „Margareta Sterian” a profesoarei Veronica Tudose. În locul său a fost numită, cu delegație, tânăra Ana Maria Găinușă, profesor pentru învățământ primar în cadrul liceului.

Veronica Tudose promovase concursul pentru ocuparea funcției de director în anul 2021. A fost și momentul unei schimbări de conducere la unul dintre liceele buzoiene cel mai greu de manageriat: prof. Mioara Sângeorzan a plecat din funcție, pentru ca ulterior să devină inspector școlar, în timp ce locul său a fost luat de profesoara Veronica Tudose.

În fotoliul directorului adjunct s-a instalat atunci, tot prin concurs, profesorul Iulian Cristian Câmpeanu, iar astfel echipa de conducere a școlii a fost completă.

Problemele nu au ocolit însă instituția de învățământ de pe strada Bucegi. Anul acesta, tatăl unui fost elev i-a acționat în judecată pe directoarea școlii și pe mai mulți membri ai Consiliului de Administrație, pe motiv că ar fi blocat participarea fiului său la faza națională a Olimpiadei de Arhitectură.

Conform mai multor postări făcute de tatăl băiatului pe pagina de facebook, în primăvara lui 2023, Andrei Ridichie –  pe atunci elev în clasa a XII-a – a fost anunțat de profesori că va participa la faza națională a olimpiadei, împreună cu un coleg. Bucuros de roadele muncii sale, băiatul a început să își facă deja planuri pentru proba de la Bistrița, pentru ca mai apoi să afle că va rămâne acasă. La câteva zile, el a fost înștiințat de școală că nu va mai putea participa, deoarece regulamentul prevede ca un singur elev din unitate să meargă la faza națională.

De atunci, diferendul dintre familia elevului și școală a luat amploare, iar la un moment dat s-a mutat în instanță.

Prof. Ana Maria Găinușă, noua directoare a Licelului de Arte „Margareta Sterian” Buzău

În aceste condiții, nu este exclus ca demisia Veronicăi Tudose din funcția de director să aibă legătură cu tesiunile din cadrul școlii.

Între timp, conducerea IȘJ Buzău a decis ca funcția de director al titratului liceu buzoian să fie preluată de Ana Maria Găinușă, cadru didactic titular al școlii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button