Știrile zilei

Director din Buzău, acuzat că a furat lemnele de la un cămin de copii

Directorul și mai mulţi angajaţi ai unui fost centru rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi gestiune frauduloasă după ce şi-ar fi însuşit 280 metri cubi de lemn de foc din rezerva instituţiei, prejudiciul fiind de peste 130.000 de lei.

Marți dimineață, poliţiştii au efectuat un număr de opt percheziții, dintre care șapte domiciliare și una la sediul unei instituții, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă.

Potrivit unor surse, instituția ai cărei angajați sunt vizați de anchetă este fostul centru rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului din localitatea Beceni, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău. Cercetările ar fi plecat de la o sesizare pe care ar fi făcut-o reprezentanţi ai DGASPC.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, directorul și mai mulți angajați ai unei instituţii publice din Buzău și-ar fi însușit din gestiunea unităţii aproximativ 280 de metri cubi de lemn de foc. Valoarea prejudiciului este estimată la 132.000 de lei”, transmite IPJ Buzău.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat înscrisuri referitoare la mișcarea și consumul materialului lemnos. Totodată, la domiciliul uneia dintre persoanele percheziționate a fost descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor un pistol cu aer comprimat, din categoria armelor neletale care sunt supuse autorizării, pentru care persoana în cauză nu deținea autorizație.

Au fost puse în executare cinci mandate de aducere emise pe numele a doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 26 şi 52 de ani, toţi din Buzău. Persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Centrul rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului din localitatea Beceni a fost închis în urmă cu mai bine de doi ani, conform unui proiect prin care s-a urmărit creșterea șanselor de integrare socială și profesională a copiilor din centrele clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button