Știrile zilei

Doliu în politica buzoiană

S-a stins din viață, răpus de un stop cardio-respirator, Popescu D. Ion, fost consilier județean și membru cu state vechi în PD, iar mai apoi în PSD.

Popescu D. Ion fusese depanator radio-TV înainte de Revoluția din 1989, pentru ca primii ani de democrație să îl găsească cochetând cu sportul și cu politica. Era un împătimit al șahului, iar în ultimele decenii a pregătit numeroși elevi atrași de sportul minții.

A fost și director al companiei Urbis-Serv, în perioada 2005-2008, înainte ca actualul premier, Marcel Ciolacu, să preia conducerea companiei.

Popescu D. Ion a fost un politician din garda veche, care a știut să își apropie oamenii și să se facă util în orice loc în care s-a aflat. A fost consilier județean din partea PSD până în anul 2020, când s-a retras din viața publică.

Nu a renunțat însă la prima sa pasiune, șahul, continuând ca antrenor și șef de secție în cadrul SCM Gloria Buzău.

Problemele de sănătatea i-au dat însă mari bătăi de cap în ultima perioadă, tote culminând cu o internare la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în urmă cu aproximativ o lună.

O vreme s-a simțit mai bine, iar ulterior a fost transferat la spitalul din Smeeni, pentru recuperare. Ieri i s-a făcut rău, iar salvarea l-a preluat de urgență pentru a-l transporta la UPU. În ambulanță însă, inima sa a cedat, iar salvatorii nu l-au mai putut readuce la viață.

Vineri, sicriul cu trupul său va fi depus la capela cimitirului Sfântul Andrei din cartierul Micro XIV. Înmormântarea va avea loc sâmbătă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. CE INSEAMNA SI POLITICA DE LA DEPANATOR TV LA DIRECTOR URBIS SI APOI CONSILIER E DRUMUL LUNG DAR SE POATE IN POLITICA DECI SA MERGEM IN PARTID POATE VOM AJUNGE SI NOI DIRECTORI SAU CONSILIERI . CA PERSOANA DUMNEZEU SA L IERTE DATI COMENTARIUL SI NU CENZURATI MULTUMESC.

  2. FANE, dacă tăceai filo… Ce ai făcut ieri pt tine, dar de 7 ani? Dar pt alții, fără sa.ti pese de mizeriile din jur, doar sa ajuți un sport si sa dai speranta si sa sustii copii buzoieni?

  3. SA STI CA TI AI ALES BINE NUMELE DE SCENA PIONUL DECI ESTI CU CEI IN ROSU ADICA CU CIUMA ROSIE MAI BINE TE NUMEAI SPIONUL ROSU LASANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DATI COMENTARIULVA ROG MULTUMESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button