Social Știrile zilei

Donație de 100 de milioane pentru reconstrucția casei de la Mărgăritești | Cine a dat banii

O familie cu patru copii mici a rămas pe drumuri în prag de iarnă și locuiește acum pe unde apucă, după ce casa i-a ars într-un incendiu la sfârșitul lunii trecute. Senzibilizați de drama familiei, mai mulți oameni de bine au sărit în sprijinul sinistraților.

Unul dintre cei care au contribuit consistent la strângerea sumei este chiar președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit militarului Dan Nadoleanu, cel care a inițiat campania de strângere de fonduri pentru refacerea locuinței distruse, președintele CJ a dispus alocarea unei sume de 10.000 de lei din fondul de urgență al județului Buzău. Banii vor intra în cont mâine, urmând ca ei să acopere manopera pentru zidirea casei.

Și alte persoane publice din Buzău au ținut să contribuie la ieșirea din impas a celor șase suflete. Fostul prefect George Sava a donat BCA-ul și adezivul, în timp ce consilierul județean Marian Bârlă i-a cooptat pe Ion Bogdan și Iulian Nicoare, toți trei ajutând fie cu sume de bani, fie cu executarea unor manopere.

Mobilizarea pentru ajutorarea familiei rămase pe drumuri a fost exemplară grație inițiativei lui Dan Nadoleanu, militar angajat la UM 02000 Buzău, care a asistat la nenorocirea de luna trecută. Un incendiu devastator a distrus două locuințe în satul Fântânele din comuna Mărgăritești. Una dintre case, cea a localnicului Alexe Fănel, s-a făcut scrum sub privirile neputincioase ale celor patru micuți care și-au văzut adăpostul – și așa sărăcăcios – distrus de flăcări.

Tânărul a luat pe cont propriu inițiativa refacerii locuinței și speră ca sărbătorile să îi prindă pe cei șase în casă nouă. Ei locuiesc acum la o soră a bărbatului, iar câțiva localnici, în frunte cu preotul satului, caută o locuință care să îi găzduiască până când casa lor va fi refăcută din temelii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5