Administrație

Dosare penale, amenzi de 5 miliarde și 77 de permise suspendate, rezultatul acțiunilor Poliției de sărbători

De sărbători, oamenii legii au desfășurat acțiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, în urma cărora au constatat 78 sofer-beatde infracţiuni şi 2643 de contravenţii. În numai câteva zile, poliţiştii rutieri au identificat şi scos din trafic 19 şoferi care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi au reţinut în vederea suspendării 77 de permise de conducere.

În perioada 25 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, aproximativ 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenaţi zilnic în acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, în special a celor comise în perimetrul stradal.

Ei au avut  în vedere zonele aglomerate (pieţe, centre comerciale) şi zonele localurilor unde au fost organizate petrecerile de Revelion cunoscut fiind faptul că zonele aglomerate sunt de obicei ținta hoților de buzunare și a infractorilor.

Simultan, poliţiştii rutieri au acţionat pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie şi scoaterea din trafic a şoferilor „tentaţi” să se urce la volan după ce consumă băuturi alcoolice.

De asemenea, poliţiştii au avut ca prioritate şi asigurarea unei riposte pe măsură persoanelor care comit infracţiuni cu violenţă, astfel că pe radar12-600x400-9raza judeţului Buzău nu au fost comise infracţiuni de mare violenţă.

În total, au fost constatate 78 de infracţiuni şi 2643 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 484.942 de lei. Ca urmare a măsurilor întreprinse de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, nu s-au înregistrat fapte de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice.

Ceea ce este îmbucurător este faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, nicio persoană nu a suferit vătămări corporale ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice.

De asemenea, 2232 dintre sancţiuni au fost aplicate la regimul circulaţiei, 299 pentru comiterea de fapte contrare normelor de convieţuire socială şi de tulburare a ordinii şi liniştii publice, 34 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 14 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 8 la Legea nr. 333/2003 privind paza bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 7 scandal la politie la Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi 49 la alte acte normative.

Pe linie rutieră, 840 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 77 de permise de conducere, cele mai multe pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor (45).

               În total, poliţiştii rutieri au depistat şi scos din trafic 19 şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, pe numele a 11 dintre aceştia fiind întocmite dosare penale.

 

 

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5