Știrile zileiEducaţie

Două noi facultăți se înființează la Buzău

Buzăul va avea un consorţiu dual şi tehnic superior, cu ateliere de practică la standarde internaţionale şi campus.

Potrivit unui anunț al primarului Constantin Toma, în municipiul Buzău se vor înființa două facultăți de inginerie, ca urmare a câștigării unei selecții la care au participat municipii din întreaga regiune. 

Conform spuselor edilului, este pentru prima dată în istorie când la Buzău vor fi calificate generații întregi de ingineri. Deocamdată, tinerii absolvenți de liceu pot alege dintre două specializări: inginerie mecanică și chimie alimentară. În viitor, calificările din domeniul ingineriei s-ar putea diversifica.

Consorţiul dual şi tehnic superior prevede ateliere de practică la standarde internaţionale şi campus pentru studenți. Investiţia reprezintă o premieră pentru Buzău, fiind posibilă cu ajutorul fondurilor europene accesate de Primărie prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Numărul de aplicații a fost dublu la nivel național. Am reușit, pe regiunea noastră, să câștigăm noi și Constanța. Este vorba despre 21 de milioane de euro, urmând ca, pentru prima dată, să avem la Buzău și facultăți de inginerie: inginerie mecanică și chimie alimentară. (…) Avem foarte multe investiții pe educație și vom merge cu ele mai departe.”, a precizat primarul Constantin Toma.

Consorţiul va forma muncitori calificaţi în domeniul tehnic şi ingineri care vor fi absorbiţi de piaţa locală a forţei de muncă. Parteneriatul cu cele nouă companii locale asigură pregătirea practică, dar şi susţinerea, prin burse, a viitorilor absolvenţi.

Săptămâna trecută, primarul Constantin Toma a semnat un contract ce prevede investiții în 36 de unități de învățământ, incluzând grădinițe, școli gimnaziale, licee și Palatul Copiilor. Finanțarea de peste 9 milioane de euro va aduce în școlie buzoiene dotare cu mobilier, laboratoare, digitalizare și alte modernizări necesare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 Comments

  1. Chelului tichie de margaritar! Probabil la admitere nu se va cere sa ai si bac-ul luat. Asta ca sa se poata justifica investitia prin nr. de studenti!
    Si apoi sa vezi investitori, BMW, MERCEDES, TESLA, se vor bate care sa-si faca fabici aici, pentru a beneficia de inginerii mecanici formati in Buzau! Ba, daca stau bine sa ma gandesc, se merita redeschisa si metalurgica!

  2. Începe sa semene cu un primar de 2 lei după 2 mandate. Va deveni un Boșcodeală 2 cu siguranță. Deja pe site primăria nu mai Răspunde la solicitari. O minune nu tine 3 mandate. Nu mai votez după ultimele experiente

  3. Va deveni un Boscodeala 2? Imposibil! Boscodeala e „baiat destept”, stie cum s-o-nvarta, chestii trestii.
    Toma e gramada, nu stie nici sa-si lege sireturile. Nu va deveni niciodata un Boscodeala 2, Toma e ala care se va duce la bulau din cauza unora care praduiesc bine acum.
    Pariu?

  4. De ce nu ne bucuram pt reusita primariei,a primarului care aduna tineretul de pe strazile Buzaului si ii indeamna sa invete ,sa se faca utili judetului,tarii.De ce ?Fiindca suntem prosti si doar barfa stim sa facem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button