Știrile zilei

Duceau gunoiul când au zărit cadavrul | Descoperire în Zona Industrială

Autoritățile buzoiene sunt în alertă, după ce locatarii unui bloc din Zona Industrială au descoperit astăzi, lângă tomberoane, cadavrul unui porc domestic. Oamenii s-au temut ca animalul să nu fie infestat cu pestă porcina și au anunțat autoritățile. Angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău au ridicat cadavrul și l-au dus la analize.

Cadavrul porcului domestic a fost descoperit de locatarii unui bloc din zona Industriala a orașului. Speriati de amenințarea pestei porcine africane, oamenii din zona au alertat autoritatile. În scurt timp, inspectorii DSV au ajuns în zonă, au îmbrăcat costumele de protectie și au început dezinfectarea zonei.

În această seară, porcul recoltat a fost necropsiat. Din fericire, analizele efectuate asupra organelor prelevate nu au evidențiat simptome de PPA.

Potrivit ultimelor date ANSVSA, virusul pestei porcine africane este prezent în continuare în 19 judete din țară. Buzăul ar putea scăpa de virus în cea de-a doua parte a lunii februarie, dacă analizele vor confirma absența virusului în ultimul focar rămas activ la Beceni.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */