Știrile zilei

După 24 de ani de activitate, părăsește instituția

După 24 de ani petrecuți la Consiliul Județean Buzău sub diferite ipostaze – consilier, vicepreședinte și președinte -, Petre Emanoil Neagu anunță că va părăsi instituția, alegând să nu mai candideze pentru un nou mandat la alegerile din 9 iunie 2024. În schimb, va candida pe un loc eligibil în Parlamentul României, având rezervat cel de-al doilea loc după Marcel Ciolacu.

Ieri, Consiliul Județean Buzău s-a întrunit în ședința ordinară pentru luna martie, iar după încheierea lucrărilor, Petre Emanoil Neagu a vorbit despre ultimele evenimente din cadrul organizației județene a PSD Buzău.

Încă din start, Petre Emanoil Neagu a ținut să precizeze că decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat la conducerea C.J. Buzău i-a aprținut în totalitate. El a mai anunţat că va candida pentru un post eligibil la alegerile parlamentare, cel mai probabil pe locul 2 al listei PSD Buzău la Camera Deputaților, după preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

Să știți că nu s-a întâmplat nimic. Mă simt foarte foarte bine. Am un tonus foarte bun. A fost decizia mea și doar decizia mea după multe frământări, recunosc. La un moment dat am spus că nu voi mai candida, apoi am revenit, fiind ușor sentimental. Mă leagă foarte multe lucruri de această instituție la care țin foarte foarte mult pentru că, dacă vreți, eu aici, în administrație, m-am format, la Consiliul Județean și am 24 de ani de când am intrat în această instituție (…) și este normal să rămână ceva din părticica mea de suflet aici. (…) Stând de vorbă cu mine, cu cei din conducerea partidului, în special cu domnul președinte Marcel Ciolacu, cu secretarul general al Partidului Social Democrat, domnul Stănescu şi bineînțeles, nu în ultimul rând, cu președintele organizației județene, domnul Lucian Romașcanu, am ajuns la concluzia să continui activitatea mea în Parlament. Și sper să pot și acolo să duc din experiența mea din administrație. Voi fi pe un loc eligibil probabil. Am onoarea să fac tandem cu președintele PSD la Camera Deputaților. Domnia sa, Marcel Ciolacu, va deschide lista și eu voi fi pe locul doi. (…) În funcție de evoluția lucrurilor din punct de vedere politic, pot candida la Camera Deputaților în această formulă sau la Senat pe primul loc”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Un alt detaliu dezvăluit de Neagu este căîn în ultimele zile, a primit sute de mesaje din partea unor oameni care i-au cerut să nu cedeze presiunilor și să continue munca la conducerea județului.

Neagu mai spus că dacă va fi ales în Camera Deputaților sau Senat, datorită experienţei acumulate la conducerea Consiliului Judeţean, cu siguranță nu va fi un parlamentar de duzină, cu unul cu iniţiativă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

7 Comments

 1. Să ne lămurim: Neagu nu mai candidează pentru funcția de șef al CJ Buzău nu pentru că nu mai vrea el, ci pentru că așa au hotărât Ciolacu și Romașcanu. Lui Neagu i s-a oferit șansa de a fi parlamentar, deși, la cât de puțin a făcut pentru buzoieni, nu merita acest lucru.
  Nicio pagubă că nu va mai fi Neagu șef la CJ. Nu a făcut mare lucru pentru județul Buzău, încă avem drumuri județene neasfaltate, iar cele care sunt asfaltate sunt într-o stare jalnică. Nu mai zic de lipsa sistemelor de alimentare cu apă sau gaze, ori a canalizării în localitățile buzoiene. În schimb, a investit, din banii buzoienilor, în moldovenii de peste Prut, degeaba!

 2. 24 de ani petrecuți în CJ Buzău doar pentru el și ai lui. Neagu a urât județul Buzău, altfel nu se explică de ce nu a investit în infrastructura rutieră, în cea de sănătate, în cea de educație.
  Încă avem drumuri județene buzoiene pietruite! În 2024! Rușine!

 3. După agonisit și trăit precum un stăpân printre gagici, excursii și câteva drumuri pietruite, e nevoie și de ceva sigur la bătrânețe, respectiv pensie serioasă. La CJ e de muls constant și continuu, în Parlament este investiție pe termen lung, e normală rocada atunci când se realizează preaplinul. Marcel Ciobră de Burtă și Repetent a dat de pereți cu democrația în partid: el numește, el hătărăște, el susține, membrii sunt simpli lăței de umplutură care-și așteaptă rândul la un consiliu de administrație, post de conducere, orice.
  Cum se simt buzoienii, întorși înapoi acum 400 de ani, când fostul pârcălab al ținutului este numit boier și înlocuit de către vodă cu alt boier, în pofida democrației, a capitalismului și a sistemului de vot universal? În mod normal ar trebui să ne simțim furați, jigniți, furioși și reactivi. În schimb noi ne facem planul pentru minivacanța de Paște.

 4. LA PUSCARIE CU TOTI NUMAI HOTI ACUM VREA PENSIE SPECIALA NU HUOOOOOOOO LASANEEEEEEEEE SI MAI TREBUIE SA MERGEM LA VOT SA I DAM JOS PE TOTI IN FRUNTE CU TOMITA CEL FALIMENTAR PUBLICA COMENTARIUL NU MAI CENZURATI

 5. … băi,nu vezi un site de ‘știri’ locale care să scrie ceva critic despre ‘mafiotii politici ai vremii’…o investigație serioasă nu găsești să citești!….bine că nu se mai tipăresc ziare că era și mai mare paguba!… câți bani or fi primind țuțării ‘jurnalisti’ de la mafia politică?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button