Administrație

DUPĂ SCUMPIRILE ÎN LANȚ / Undă verde, în Consiliul Județean, pentru majorarea unor investiții

Explozia prețurilor din construcții crește costurile de realizare a apartamentelor pentru medici, de pe terenul fostei Maternități din Buzău.

Consiliul Judeţean Buzău este direct afectat de scumpirea materialelor de construcţie, care a dus la creşterea costurilor de construcţie a proiectelor de infrastructură, dar şi în sectorul rezidenţial.

Este și motivul pentru care consilierii județeni au aprobat, ieri, majorarea investiției realizate cu bani de la bugetul județului, de la 16 milioane de lei, cât a fost estimată în vara anului trecut, la aproape 30,5 milioane de lei.

Conform Institutului Național de Statistică, până în luna aprilie, prețul materialelor de construcții a crescut cu procente cuprinse între 25 și 75 %.

În acest context, era necesar ca indicatorii tehnico-economici ai blocului pentru medici să fie actualizați, pentru a nu exista vreo piedică în derularea licitației și a celorlalte etape ale investiției.

Locuințele din viitorul bloc de pe Bulevardul Gării vor fi destinate medicilor care vor veni să profeseze la Spitalul Județean Buzău. Conform proiectului, blocul de locuințe pentru medici ar urma să aibă parter și CINCI etaje. În total, vor fi 20 de locuințe, apartamente cu două camere și garsoniere

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button