EducaţieȘtirile zilei

Ea este Daria, eleva care a făcut mândră comunitatea din Bisoca

Numai patru elevi din România, care învață la școli din mediul rural, au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională 2023. Unul dintre ei este Daria Mădălina Dobrotă, elevă care a studiat la Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu Murgoci” din comuna Bisoca.

Potrivit dascălilor săi, Daria a avut un parcurs de excepție în cei patru ani de gimnaziu. Grație profesoarei sale de matematică, a ajuns să iubească știința cifrelor și, astfel, să se perfecționeze și să participe la fazele naționale ale olimpiadelor:

Vreau să încep prin a mulțumi profesorilor care m-au îndrumat pe parcursul acestor ani, in mod special doamnei profesoare de matematica Moise Carmen Daniela, care mi-a insuflat pasiunea pentru matematica. Datorita dânsei am participat si la olimpiade, ajungând chiar la faza națională”, ne-a povestit Daria.

Acum, adolescenta se gândește la momentul în care va păși cu emoție pe treptele liceului la care a visat dintotdeauna: Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Întrebată despre dificultatea subiectelor de la Evaluarea Națională, Daria ne-a spus că i s-au părut accesibile:

Examenul de Evaluare Nationala mi s-a parut de nivel mediu, nu foarte dificil, însa ne-a oferit emotii tuturor. La matematică mă asteptam la punctaj maxim, însă la limba română eram puțin în dubii referitor la corectitudinea subiectului II.

Nota obținută bineînțeles că m-a bucurat. De asemenea, mi-a dat oportunitatea să învăț la liceul dorit, acela fiind Colegiul National „B.P.Hasdeu, urmând un profil de matematică – informatică.”

Daria Mădălina Dobrotă

La nivel național, doar patru elevi au luat nota 10 atât la limba română, cât și la matematică. Doi dintre candidați sunt din județul Neamț, unul din județul Vâlcea, iar cel de-al patrulea – Daria -, din județul Buzău

Anul acesta, nu mai puțin de șaisprezece elevi buzoieni au reușit să obțină media 10,00 la Evaluarea Națională. Potrivit listei elevilor ordonați după medie, cei mai mulți performeri sunt de la Școala Gimnazială Nr.11, unde patru elevi au obținut zece curat.

Mediile pe școli sunt distribuite astfel: Școala Gimnazială Nr. 11 Buzău: patru medii de zece; Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău: trei medii de zece; Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Buzău: două medii de zece; Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” Buzău: două medii de zece; Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Buzău: o medie de zece; Școala Gimnazială Nr. 7 Buzău: o medie de zece; Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Râmnicu Sărat: o medie de zece; Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu Murgoci” Bisoca: o medie de zece; Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele: o medie de zece.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button