Educaţie

„ECOALBINUȚELE” de la Școala Gimnazială „George Emil Palade”, acțiune de plantare în Parcul Crâng

Sâmbătă, în cea mai frumoasă zi de primăvară de până acum, elevii clasei pregătitoare E din cadrul Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” Buzău au participat la o acțiune de ecologizare și plantare de puieți în Parcul Crâng. Activitatea a fost organizată cu sprijinul viceprimarului municipului Buzău, Oana Matache, și al lucrătorilor din cadrul URBIS, care au fost alături de ECOALBINUȚE pe tot parcursul acțiunii.

Micuții elevi, coordonați de doamna învățătoare Gheorghe Rodica, conștienți de importanța naturii pentru sănătatea oamenilor, au plantat sâmbătă, într-o zi frumoasă de primăvară 25 de puieți care vor crește odată cu ei și vor fi sursă de oxigen pentru întreaga comunitate.

Copiii, îmbrăcați în tricouri de culoarea naturii, cu mesaje sugestive de adevărați ecologiști, cu entuziasmul și curiozitatea specifice vârstei, s-au bucurat alături de doamna învățătoare și de membri ai familiei de posibilitatea de a planta copăcei pentru ,,plămânul verde,, al planetei.

Bucuria realizării acestei activități, precum și mulțumirile pentru cei care au făcut-o posibilă, au fost postate de doamna învățătoare Rodica Gheorghe pe pagina sa de socializare.

,,Astăzi, în cea mai frumoasă zi de primăvară de până acum, ECOALBINUȚELE Clasei Pregătitoare E, de la Școala Gimnazială ,,George Emil Palade” din Buzău  , îndrumate de doamna prof. înv. primar, Rodica Gheorghe, s-au adunat în Parcul  Crâng, cu mic, cu mare, pentru a planta copăcei! Micii școlari știu cât de importantă este sănătatea planetei noastre , Pământ, știu că, de sănătatea planetei depinde sănătatea noastră, a oamenilor, știu că trebuie să se implice în protejarea acesteia, că trebuie să lupte împotriva poluării! Ei știu, de asemenea, cât sunt de importante pădurile pentru planetă, ele reprezentând ,,plămânul verde”, ,,aurul verde” al Terrei, sursa noastră de oxigen! De aceea, cu toții ne-am dorit să plantăm copăcei, care să crească odată cu copiii, sănătoși și puternici! ECOALBINUȚELE noastre au muncit mult astăzi, cu mult entuziasm, ajutați de minunații lor părinți,  de surioare, de frățiori, dar și de angajații URBIS BUZĂU, cărora le mulțumim! 

   Îi mulțumim domnului care ne-a donat puieții, îi mulțumim mult doamnei viceprimar, Oana Matache, care a înlesnit desfășurarea activității și tuturor lucrătorilor de la URBIS Buzău! 

   Activitatea a avut un puternic impact asupra tuturor și nu va fi uitată niciodată! 

   Când pui suflet în ceea ce faci, reușita este garantată!”

FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button