Știrile zilei

El va deveni cel mai tânăr Cetățean de Onoare al municipiului Buzău

Într-o țară care are nevoie de meritocrație ca de aer, primarul municipiului Buzău ia o decizie care surprinde pe toată lumea: îi va acorda titlul de Cetățean de Onoare unui elev de clasa a douăsprezecea.

Titlul nu îi va fi acordat oricărui elev, ci lui David Andrei Vlad de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, care a adus în această vară trei medalii: două  de aur și una de argint.

Anul trecut, David obținuse bronzul la Olimpiada Internațională de Biologie. Acum, aleșii locali au stabilit că i se va conferi titlul de „CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI BUZĂU” în şedinţa ordinară din data de 28 septembrie 2023, ora 10.00.

Rezultatele la olimpiadele internaționale remarcabile pe care le-a obținut David Andrei Vlad în anul școlar precedent, dar și tot parcursul lui foarte bun la toate olimpiadele naționale la care a participat sunt cele care au decis municipalitatea să îi acorde acest titlu la o vârstă care îl face cel mai tânăr deținător.

În anul 2022, la Olimpiada Naţională de Fizică a obtinut mențiune din partea Ministerului Educatiei si medalia de argint oferitä de Societatea Română de Fizică, iar la Olimpiada Naţională de Chimie a obținut menţiune.

„David-Andrei VIad este elev în clasa a Xll-a la Colegiului National B.P. Hasdeu” și s-a remarcat prin numeroase premii obţinute la olimpiade naţionale si internaţionale în domeniul stiintelor:

-A obtinut două medalii de aur la Olimpiada Internațională ,Stiinţele Pămantului” (IESO 2023) organizată online în India în perioada 20-26 august 2023, atât la proba teoretică, cât și la proba de proiect, împreună cu alţi doi membri ai lotului României. La aceasta olimpiadă au participat 172 de elevi din 29 de tări.

-Tot în anul 2023 a obtinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Biologie, iar în anul 2022 a obtinut medalia de bronz, la aceeasi competiţie.

-În anul 2022 a obtinut Premiul I la Olimpiada Natională de Biologie, iar în anul 2023 a obtinut Premiul ll la Olimpiada Naţională “Stinţele Pământului”.

-Totodată, în anul 2022, la Olimpiada Naţională de Fizică, a obtinut mențiune din partea Ministerului Educatiei si medalia de argint oferitä de Societatea Română de Fizică, iar la Olimpiada Naţională de Chimie a obtinut menţiune”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button