Politică

Emoții pentru Marian Ghiveciu / Deputatul ar putea primi astăzi sentința în „Dosarul Terenurilor”

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, vineri, un nou termen în procesul în care parlamentarul buzoian Marian Ghiveciu este judecat pentru infracțiuni de corupție. Deputatul ar putea primi, astăzi, o primă sentință în dosar.USL - LANSARE CANDIDATI - ALEGERI PARLAMENTARE - BUZAU
Potrivit rechizitoriului, procurorii DNA îl acuză pe Ghiveciu de instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având drept obținerea unui avantaj patrimonial, abuz în serviciu în formă calificată, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
Concret, în perioada 2005-2006, el i-ar fi instigat pe Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru Buzău și membru în Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, perecum și pe Dumitru Borcan, șef la Compartimentul de Cadastru și Agricultură din Primăria Merei (judecați în același dosar) să elibereze, în mod ilegal, titluri de proprietate pentru terenuri aflate în zone cu potențial imobliar, situate în vecinătatea DN1B. Terenurile ar fi ajuns la anumite persoane, care le-ar fi vândut, ulterior, lui Marian Ghiveciu.
Acum, parlamentarul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 2 şi 7 ani. De regulă, prima sentinţă dată în astfel de procese nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button