EducaţieȘtirile zilei

Eveniment inedit, organizat de elevii profesoarei Mădălina Dima, de la Școala Gimnazială Nr. 11

„A Christmas Wish” - lansare de carte, la centrul Iazul Morilor din Buzău.

Cu câteva zile inainte de sărbătoarea Craciunului, elevii clasei a VI-a C de la Școala Gimnazială Nr.11 Buzău au reusit să facă un altfel de cadou familiilor lor si prietenilor lor, răsturnând paradigma clasică a parinților care oferă cadouri copiilor, mai ales cu prilejul acestei sărbători.

La intiațiva dirigintei lor, doamna profesoară Mădălina Dima, în cadrul unor ateliere de storytelling, copiii au inteles ca este mai important sa facă echipă decât să se întreaca, și, după numai două luni de la inceperea proiectului, au reusit sa contureze, prin scris si desene proprii, povestea unei fetite ca ei, dar care astepta Craciunul intr-un scaun cu rotile.

Initial un e-book, zilele acestea A CHRISTMAS WISH a iesit de sub tipar in conditii grafice deosebite ca un auxiliar didactic, cu aprecieri din partea mai multor personalitati din diferite medii academice, pe coperta, dar si ale invitatilor de la lansarea de carte din seara de 19 decembrie 2023.

Susținuți de numeroși părinți, bunici și frați, copiii, reuniti în atmosfera sărbătorească de la Iazul Morilor, au primit aprecierile si felicitarile doamnei Elena Căpățână, presedintele Ligii Scriitorilor Buzău, ale doamnei Gianina Cociodar, inspector pentru limbi moderne, si ale doamnelor director adjunct Magda Dache si Veronica Grozavu, dar si a celei mai tinere scriitoare membră a Ligii scriitorilor, Alexandra Gheorghe, colega lor mai mare de la școală.

Copiii au cântat, au dansat, au citit si au povestit, au împărtășit impresii si au transmis mesaje emotionante familiilor, profesorilor si colegilor lor, în cea mai frumoasă lectie recapitulată în programul Școala Altfel- aceea a comuniunii, cu toate rezultatele ei: creativitate, generozitate, seriozitate, umor si voie bună.

GALERIE FOTO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button