Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

Pacient, experiență umilitoare la UPU Buzău

Teama de infectarea cu COVID-19 le-a pus pe unele cadre medicale în situația de a nu ști cum să reacționeze, deși aveau în față oameni suferinzi, cu mare nevoie de ajutor.

Un buzoian în vârstă de 50 ani și-a povestit pe Facebook experiența dezamăgitoare trăită la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău, asta după ce a căzut de la înălțime și a fost la un pas să își piardă viața.

Totul s-a petrecut ieri, protagonist fiind un bărbat de 50 de ani, din comuna Boboc. Stefan P. se întorsese din Marea Britanie pe data de 17 mai 2020, iar până pe 31 a stat izolat la domiciliu. Pe 1 iunie a fost sunat de către reprezentanții DSP, care i-au spus că poate ieși din casă.

Ieri, bărbatul se urcase pe o scară să repare acoperișul, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut. În câteva clipe, piciorul pe care căzuse s-a umflat și s-a învinețit, iar durerile atroce l-au determinat să meargă la spital.

Ajuns aici cu mașina unui cumnat, bărbatul a dat să intre în UPU, însă un angajat l-a oprit la intrare pentru triajul epidemiologic. Dintr-o eroare de comunicare (a personalului UPU, susține bărbatul), pacientul a fost trimis instantaneu într-un cort amenajat special pentru triajul pacienților suspecți de Covid. Avea să fie însă un triaj lung, de opt ore, fiindcă medicii au uitat de pacient.

„Am ajuns la UPU pe la 5 fără un sfert. Am fost oprit la intrare, unde un angajat m-a întrebat dacă m-am întors din vreo țară străină. I-am răspuns că da, m-am întors, și că pe data de 1 am ieșit din izolare și nu am nicio problemă. 

M-au aruncat într-un cort, unde am rămas nu mai puțin de 8 ore, fără să știu ce am, ce se întâmplă și cu ce am greșit. Abia pe la 21:00, după cinci ore, a venit un brancardier care m-a dus la raze. Am fost adus înapoi în același cort, fără explicații, fără nimic.

Vă spun sincer că am tremurat de frig, în cort nefiind decât un pat și un două becuri. Și-a făcut milă de mine o doamnă de la poartă care mi-a dat o pătură să mă învelesc.

Aproape de miezul nopții a sosit și doctorul Zoican, care m-a întrebat ce problemă am. Zic „Cum, domnule doctor, ce problemă am, dumneavoastră nu știți că stau aici de opt ore? 

În fine, mi-a spus că piciorul nu e rupt și că o să-mi dea o rețetă. Rețetă pentru care am mai stat o oră, după care mi-a ajutat Dumnezeu să scap și să plec acasă”, a povestit bărbatul.

Concluzia pacientului este una singură și nu lasă loc speranței:

„Vă spun sincer, un om cu probleme nu ar rezista acolo. În tricou, pe un frig de îți clănțăne dinții, fără niciun fel de asistență medicală?.. Dați-mi voie, domnilor doctori, să nu vă mai consider eroi! Vă permiteți să vă jucați cu sănăatea și cu nervii oamenilor..Rușine să vă fie…

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

7 comentarii

  1. Nu e singurul care a tremurat ore în șir. Am văzut om tremurând de frig de parca ar fi fost bolnav în plin sevraj.

  2. La Upu Buzau a fost creata o caracatita mai ceva decat Cosa Nostra . Capul ei este nimeni altul decat dr Zovcan, , candidatul PNL la primaria Buzau, consilier local , si tinut in brate de PSD . Cautati averea acestui individ ca sa va faceti o impresie . Este doar un smecher care face bani din prostia si nevoile oameni lor.

  3. Sa ne spuna si noua cat incaseaza pe una dobitocul asta. Ca daca te duci la UPU cu o prblema te trateaza cu curu si zbiara la tine de parca ai intrat pe mosia lui . Cine il tine pe nemernicu asta in brate? puteti sa aflati ?

  4. Daca ii dadea lu zoicac cu cateva sute pe la nas sa vezi ce ii dadea si plapuma si tratatemt…ii punea repede si o centrala termica la cat ii plac banii lu mercenaru asta

  5. Nu e primul caz. Situatia dezastruasa este bine-cunoscuta. Oamenii, sunt tratati ca niste gunoaie ; Daca tot aveti curaj mergeti pana la capat cu investigatia, nu va opriti aici .

  6. Astia sunt celebrii „LINIA INTAI” care sunt remunerati cu 500 Euro pe luna. Statul le da prea mulți banii in salariu. Astia de la Upu Buzău sunt o apa si un pamant. Doctorii sunt degeaba nu reușesc niciodata sa puna un diagnostic corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button