Administrație

Fără mangan și fier în apa buzoienilor! Primăria ia măsuri

Având în vedere calitatea apei furnizate populației sub parametrii prevăzuți de lege în unele perioade și în anumite zone ale municipiului, Primăria Buzău a decis să ia măsuri în vederea remedierii situației care se referă la apa ce ajunge la robinetele a mii de buzoieni.

Astfel, printr-un proiect de hotărâre care se va afla vineri pe masa consilierilor ipplocali, aleșii municipiului își propun să implementeze o serie de măsuri care vor duce la îmbunătățirea calității lichidului vital.

În primul rând, Primăria se gândește ca, în perioada 204-2015, împreună cu S.C. Compania de Apă S.A, să proiecteze și să execute extinderea și modernizarea stațiilor de tratare a apei din sursele Sud, Est și Zahăr. Astfel, concentrația de mangan și fier din apa extrasă din puțurile de forare va fi redusă considerabil.

În următorii 4 ani, operatorul specializat va înlocui aproximativ 30 de kilometri de conducte magistrale de apă amortizate integral sau cu grad de uzură avansată.

Citește și: Cum a ales să protesteze consilierul Barbu față de o problemă stringentă a buzoienilor

Pentru ca apa să nu mai ajungă la consumator plină de impurități, Compania de Apă se obligă să spele conductele de alimentare, ori de câte ori vor avea loc întreruperi planificate sau accidentale ale furnizării apei.

În ultima perioadă, mai mulți locuitori din zonele Unirii Sud și Bulevardul Nicolae Bălcescu s-au plâns de apa murdară care le curge la robinet, făcând nenumărate apeluri la consilierii municipali pentru a remedia această situație.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Si in Brosteni as putea spune ca e aceeasi problema cu apa si nu numai. Dragi alesi puneti draq mintea la treaba si nu mai folositi banii in alte scopuri ca nu sunt bani vostrii nemernicilor. Imbunatatiti viata oamenilor care-si platesc taxele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button