Știrile zilei

Fetiță de 7 ani, trimisă de urgență la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București

O fetiță în vârstă de șapte ani, din comuna buzoiană Podgoria, a ajuns la spital desfigurată, după ce o haită de câini a atacat-o în timp ce mergea pe drum. Primarul comunei, Marius Chiru, a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de câinii fără stăpân, care s-au înmulțit în ultima vreme.

Ieri, fetița mergea pe o stradă din comună în momentul în care cinci câini care ar fi ieșit dintr-o curte au sărit asupra ei. Copila nu s-a putut apăra, patrupedele mușcând-o inclusiv de față. Inițial, ea a ajuns la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde medicii au stabilizat-o, după care au decis să o transfere la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Micuța a fost operată în zona feței, în prezent fiind internată pe secția Secția Chirurgie Plastică a spitalului bucureștean.

Între timp, polițiștii au deschis o anchetă și au dispus capturarea animalelor agresive. Tot polițiștii vor stabili dacă incidentul era evitabil și cine ar fi trebuit să ia măsuri să-l prevină.

Ieri, primarul din Podgoria, Marius Chiru, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu gaura din gardul unei curți în care și-ar fi găsit adăpost numeroși câini. În textul ce însoțea fotografia, edilul vorbea despre pericolul reprezentat aceste animale, care oricând îi pot ataca pe trecători. Astăzi, postarea nu mai poate fi găsită pe pagina de facebook a primarului, însă acesta a formulat un punct de vedere la solicitarea publicației Șansa News:

Pe camerele de luat vederi se vede că ies dintr-o curte. Nu sunt niște câini maidanezi. Aveam informații despre existența acestor patrupede, doream să rezolv situația, din nefericire, legea actuală interzice societăților cu activități de ecarisaj la Râmnicu Sărat și Buzău să intervină și pe teritoriul comunelor. Noi nu ne putem face serviciu de ecarisaj pentru că necesită 5 angajați, cel puțin doi hingheri autorizați să folosească tranchilizante, padoc, mâncare, etc.” a declarat primarul din Podgoria pentru sursa citată.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. și în buzau, în oraș, s-au înmulțit câinii vagabonzi, fiind pericol de atac sau infestare cu căpușe și purici

  2. PE STRADA MIORITEI DIN BUZAU ESTE ACEEASI SITUATIE.10-12 CAINI IES ALTERNTIV DIN CURTE SE REPED LA TRECATORI,AU FOST NUMEROASE RECLAMATII ,VINE POLITIA LOCALA,FILMEAZA,PLEACA,DAR NICIUN REZULTAT.

  3. E normal, era de asteptat! Locuitorii nu-si respecta obligatiile legale in privinta detinerii de caini „de curte” (multi, liberi, nesterilizati), primariile nu-i verifica iar Politia da cu flit oricarei sesizari minore, respectiv latrat, miros, mici incidente fara victime precum cazul de fata.
    Am mai zis, asteptam sa le fie mancati copiii si apoi isi vor lua inima-n dinti sa intreprinda masuri, altfel nicio sansa. Nici la caine, nici la urs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button