Știrile zilei

FOTO/VIDEO: Sute de credincioși, prezenți la procesiunea de Bobotează de pe malul râului Buzău

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, de Bobotează, preotul Milea și preoții coslujitori de la Catedrala Municipală „Sfântul Sava” să organizeze o procesiune religioasă la apa Buzăului. Sute de buzoieni au participat la Sfânta Liturghie, după care au pornit în procesiune către râu, unde au fost sfințite apele.DSC_0049
La procesiune au luat parte și oficialități, printre care prefectul județului, George Sava, subprefectul Sorin Gheorghe, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, viceprimarii Fănică Bârlă și Alexandru Dunel, dar și șefii inspectoratelor de jandarmi, pentru situații de urgență și comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul Lucian Foca.
Crucea din lemn aruncată în apă de preoți la sfârșitul slujbei a fost adusă la mal de unul dintre cei trei tineri care s-au aruncat în apele înghețate ale râului. Temerarul bărbat se numește Marian Dragomir, are 27 de ani și speră ca reușita sa să îi aducă sănptate și noroc.
La final, credincioșii și-au umplut sticlele cu Aghiasmă Mare, din vasele puse la dispoziție de organizatori. Pe traseul către râul Buzău și pe toată durata procesiunii s-au aflat echipaje ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei, care au asigurat desfășurarea activității în bune condiții.

 GALERIE FOTO:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: