Politică Știrile zilei

Fierbe scena politică! | Mocanu atacă, un consilier PSD îi răspunde

Dacă la București alianța PSD-ALDE merge ceas, nu același lucru este valabil și în teritoriu. Ba am putea spune că e chiar invers, dacă am privi la ceea ce se întâmplă la ora actuală în Consiliul Local Municipal Buzău, acolo unde lucrurile devin tot mai tensionate.

Într-un an cu două reprize importante de alegeri, Buzăul a furat startul, iar unii actori politici au început deja un soi de campanie electorală. Recent, președintele ALDE Buzău, Adrian Mocanu, a lansat un atac dur la adresa conducerii Primăriei, pe care o acuză că pune biruri pe cetățeni.

loading...

Fostul deputat PMP își fundameantează atacul virulent pe o hotărâre recent adoptată în deliberativul municipal, conform căreia proprietarii care își lasă clădirile în paragină vor plăti impozite majorate cu 500%:

Profitând de blatul cu PNL, Toma mărește taxele cu 500%! Așa numita „taxă pe paragină” e un fiasco. Să obligi cetățenii să investească sume enorme, pe care nu le au, în consolidări și în reabilitare de fațade este o lipsă de discernământ. Să te sustragi tu, ca Primărie, de la aceeași obligație este fundamental greșit și nedrept! Cum poți impune cetățenilor simpli investiții de zeci de mii de lei iar tu să lași proprietățile tale publice în paragină?! Acest proiect a fost introdus hoțește pe ordinea de zi, astfel încât nici consilierii ALDE, nici ceilalți nu au avut timp să se documenteze.”, a scris Mocanu pe Facebook.

Atacul lui Mocanu a primit rapid o replică din partea „colegilor” de coaliție. Tânărul consilier municipal PSD Bogdan Hudițoiu a sancționat derapajul deputatului ALDE, cerându-i public să nu denatureze faptele:

Domnule deputat “președinte de partide”, din respect pentru funcția pe care o dețineți și pentru cetățenii pe care îi reprezentați, mă văd nevoit să vă cer să prezentați faptele reale, nu denaturate, așa cum ați făcut-o.
Majorarea impozitului pentru terenurile și clădirile lăsate în paragină la care faceți referire în postarea dumneavoastră publică a fost votată în ședința Consiliului Local Municipal Buzău în data de 29.01.2018. În acea ședință au participat 22 de consilieri locali din 23 în funcție. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate, ceea ce înseamnă că și colegii dumneavoastră au aprobat această majorare.
În ședința din 17.01.2019, a fost supus la vot proiectul de hotărâre care vizează doar modificarea unei anexe al Regulamentului privind stabilirea condițiilor de majorare a impozitului pe clădirile și terenurile neîngrijite de pe raza municipiului Buzău, și anume modelul de somație și cine semnează pe aceasta.
În consecință, ați început o campanie murdară de dezinformare care nu vă face cinste.”, a replicat Bogdan Hudițoiu.

La Buzău, puterea din Consiliul Local este deținută de alianța PSD – ALDE. După ce partidul lui Tăriceanu a fost dat la Buzău pe mâna deputatului Adrian Mocanu, echilibrele de putere din CLM au început să se schimbe. Primarul Toma n-a mai beneficiat de sprijin necondiționat din partea ALDE și a fost nevoit să ceară ajutor de la opoziție pentru a-și trece proiectele importante pentru municipiu.

Mai mult decât atât, viitorul majorității din CLM nu sună deloc bine, mai ales în contextul în care Mocanu i-a transmis deja edilului buzoian un mesaj dur: „Anul acesta, maestre Toma, se schimbă foaia!”.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5