CORONAVIRUS

FOCAR de toxiinfecție alimentară la o pensiune din Monteoru! 36 de copii s-au îmbolnăvit

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, 36 de copii și 3 adulți cazați la o pensiune din stațiunea Sărata Monteoru au prezentat marți simptomele unei toxiinfecții alimentare. Reprezentanții DSP vorbesc despre un adevărat focar la respectiva unitate turistică.

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani erau cazați la o pensiune din stațiunea buzoiană, în cadrul unui proiect al Centrului Cultural Francofon, 10491208_541975789242504_358507032274385154_nunic în Europa de Est.

Întorși dintr-o drumeție după masa de prânz, copiii și cei trei adulți însoțitori au acuzat dureri abdominale, febră, greață și vărsături.

Medicul care i-a tratat afirmă că simptomele au debutat marți, pe 8 iulie și ar fi fost specifice unei toxiinfecții alimentare.

În timp ce șefa DSP a precizat că analizele vor stabili dacă a fost sau nu toxiinfecție, administratorul pensiunii spune că părinții nu au de ce să-și facă griji, nefiind vorba despre așa ceva. Mai mult decât atât, personalul pensiunii spune că micuților li s-ar fi făcut rău din cauza căldurii.

Incidentul de miercuri ar putea pune o pată pe imaginea pensiunii, dacă rezultatele analizelor confirmă că cle 39 de persoane au suferit din cauza supei și a musacalei consumate în sala de mese a unității.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button