Știrile zilei

Fostul comandant al IPJ Buzău, accident cu trei victime

Fostul comandant al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău din perioada 1999-2002, Ion Iaru, s-ar putea alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după ce a provocat un accident rutier soldat cu trei victime.

Potrivit IPJ Buzău, evenimentul în care au fost implicate două autovehicule s-a produs vineri după-amiază pe DN2 E85, în localitatea Potârnichești. Aflat la volanul unei dubițe Vw T4, fostul șef al IPJ, acum în vâstă de 72 de ani, circula din direcția Buzău către Râmnicu Sărat.

Polițiștii spun că șoferul „nu ar fi păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula înaintea sa, pe aceeași direcție și care ar fi intenționat să efectueze viraj la stânga, condus de un bărbat de 31 de ani din Bacău.”

Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului de 31 de ani și a celor două pasagere din autoturismul său, în vârstă de 34, respectiv 53 de ani, ambele din localitatea Poșta Câlnău. Cele 3 victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză se va întocmi dosar penal, iar cercetările continuă.

Ion Iaru este unul dintre comandanții apreciați ai IPJ Buzău, care și-au menținut și după retragere o reputație bună. Dornic să rămână activ, colonelul și-a deschis o fermă de păsări lângă Râmnicu Sărat, iar în 2012 a uimit pe toată lumea candidând pentru fotoliul de primar al comunei Pardoși.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button