Știrile zilei

FOTO: A nins abundent în nordul județului | Sute de gospodării rămase fără curent

E iarnă în toată regula în partea de nord a județului Buzău. Peste 200 de locuințe au rămas fără energie electrică marți dimineață, din cauza vântului puternic, asta în timp ce peste întregul peisaj s-a așternut o pătură groasă de nea. În zona Siriu se circulă în condiții de iarnă, iar autoritățile sunt gata să intervină, dacă situația o va cere.

A nins abundent azi-noapte în zona de munte, acolo unde meteorologii au instituit un cod portocaliu de vreme rea valabil începând de luni seară.  Fotografiile realizate astăzi la Bisoca oglindesc un peisaj de poveste, întreaga natură îmbrăcând straie de zăpadă, spre bucuria celor care așteptau prima ninsoare. Drumarii nu sunt însă tot atât de fericiți, în zona Siriu zăpada așternându-se într-un strat gros de 5 centimetri, asta în timp ce pe DN 10, între kilometrii 78 și 94, se acționează de către angajații de la Secția Drumuri Naționale cu 50 de tone de sare.

De luni seară, zona de munte a județului Buzău se află sub incidența codului portocaliu de ninsori abundente, iar zonele de deal și câmpie se află și ele sub cod galben. Zeci de pompieri sunt gata să intervină pentru salvarea oamenilor, dacă situația o va impune, potrivit comunicatului de presă remis de ISU Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button