ARTICOLUL ZILEIEducaţieȘtirile zilei

FOTO: Periplu „literaro-gastronomic”, la Școala Gimnazială Vintilă Vodă

Joi, 24 februarie 2022, elevii Cercului de Cenaclu literar de la Palatul Copiilor Buzău – grupa Vintilă Vodă au desfășurat o activitate educativă inedită, intitulată „Literatură și gastronomie”. Întâlnirea a reunit, în jurul cărții și al mâncărurilor tradiționale, elevi, profesori, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și membri ai comunității vintilene.

La început, ideea unui eveniment care să îmbine activitățile de lectură cu arta culinară a părut neobișnuită, însă ea a căpătat tot mai multă substanță după ce elevii au descoperit că aproape toată literatura noastră merge braț la braț cu gastronomia: „Literatura noastră conține destule pagini bune după care îți lasă gura apă, asta ca să nu mai spunem că există mulți scriitori cărora li s-a dus vestea de gurmanzi!”, au transmis reprezentanții cercului de la Palatul Copiilor, grupa Vintilă Vodă.

Activitatea de ieri a presupus recitări de poezie, bancuri și dialoguri cu temă culinară, analiza stilistică a unor fragmente de text literar, abordarea multidisciplinară a unui text nonliterar, dezbateri și un concurs de cultură culinară care a aliniat la start două echipe extrem de motivate: pe cea a elevilor și pe cea a adulților!

Activitatea a fost organizată de Cercul de Cenaclu literar de la Palatul Copiilor Buzău și de Școala Gimnazială „Tache și Ecaterina Tocilescu” Vintilă Vodă, în parteneriat cu Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Vintilă Vodă și Cofetăria Cornovac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button