PoliticăȘtirile zilei

FOTO: Președintele PSD, purtând kipa, la o importantă sărbătoare iudaică

Președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a participat astăzi la ceremonia de aprindere a luminilor de Hanuka, o veche și importantă sărbătoare iudaică. Liderul social-democrat a purtat pe cap kipa, tradiționala scufie cu care evreii își acoperă creștetul.

Deputatul buzoian care conduce interimar cel mai mare partid din România a postat pe Facebook un mesaj însoțit de trei fotografii realizate în Templul Coral din București. Tot astăzi, aici s-au mai aflat câțiva politicieni români, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.

Evreii nu impun celor de alte religii să poarte kipa la evenimentele lor, indiferent dacă acestea au loc  în sinagogă, muzee sau spații deschise. Totuși, în semn de respect, mulți dintre politicienii prezenți la un eveniment religios evreiesc își acoperă capul cu tradiționala kipa.

„Am participat astăzi cu bucurie la ceremonia de aprindere a luminilor de Hanuka, o veche sărbătoare care în tradiția iudaică simbolizează reînnoirea și purificarea.

A fost, de asemenea, o onoare să îi înmânez Eminenței Sale, domnului Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011, ”cetățenia de onoare” pentru servicii deosebite aduse țării și națiunii române.

Un gând bun se îndreaptă și către Comunităţile Evreieşti din România pentru găzduirea acestei festivităţi la Templul Coral, care ne reamintește de valorile spirituale perene ale poporului evreu, între care se regăsesc dialogul, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi.

Fie ca această sărbătoare să ne bucure pe toţi!”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. Cosmine, ceva dubios se intampla cu tine si ziarul pe care scrii!!!
    Ciolacu apare cam des in articolele tale.
    stai relax, nu va castiga anul viitor PSD, parlamentarele nici locale.
    Respectul meu pt corectitudine.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close