Știrile zilei

Funcție cheie din Primăria Buzău, scoasă la concurs

Primăria Buzău organizează concurs de angajare pentru ocuparea funcției de arhitect șef al municipiului, după ieșirea la pensie a lui Victor Țîrlea și un an în care scaunul a fost vacant.

Potrivit unui anunț postat pe site, municipalitatea se află în căutarea unei persoane care să ocupe, de acum înainte, funcția de arhitect șef al municipiului. Angajarea se va face pe perioadă nedeterminată, iar candidații trebuie să îndeplinească o serie de condiții (vezi anunțul de la finalul articolului).

În 2016, la preluarea primului mandat de primar, Constantin Toma s-a arătat nemulțumit de activitatea lui Victor Țîrlea, motiv pentru care i-a cerut demisia:

„Acestui arhitect al oraşului i-a cerut de două ori să îşi depună demisia. O data a venit cu o cerere de concediu şi i-am spus că ar fi mai bine sa işi prezinte demisia, insa până acum nu a făcut-o. Avem mai multe planuri pe care le vom pune în aplicare pentru schimbarea oraşului.”, declara, la acea vreme, Constantin Toma.

Anii au trecut, iar Victor Țîrlea a rămas neclintit, funcția sa fiind ocupată, ca și acum, prin concurs de angajare pe perioadă nedeterminată.

„Instituţia arhitectului şef este o structură managerială de specialitate, profesională, neguvernamentală, apolitică şi tehnică, care reprezintă autoritatea în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului din cadrul administraţiei locale” (Statutul instituţiei arhitectului şef de municipiu din România).

Instituţia arhitectului şef reprezintă autoritatea tehnică în domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului din cadrul administraţiei publice locale şi îndeplineşte atribuţiile conferite de lege ca şef al structurilor de specialitate organizate în cadrul acestora“ (Ordinul 1943/2001 al Ministrului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei).”, se arată pe site-ul Primăriei Buzău.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button