Știrile zilei

GALERIE FOTO: Ceremonia de dezvelire a statuii lui Alexandru Marghiloman

Statuia lui Alexandru Marghiloman a fost dezvelită, marți, în parcul cu același nume  din municipiul Buzău, la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Statuia a fost realizată de către către tânărul sculptor buzoian Ciprian Dominoschi.

La ceremonie au participat oficialități locale, militari, zeci de buzoieni dar și strănepoata fostului prim-ministru buzoian Alexandru Marghiloman, Irina Vlăducă Marghiloman.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național și a continuat cu dezvelirea statuii, urmată apoi de o ceremonie militară și religioasă. În cadrul discursurilor, oficialitățile au vorbit despre importanța Unirii și despre rolul jucat de Alexandru Marghiloman în ecuația acestui mare eveniment istoric.

Statuia lui Alexandru Marghiloman este siutată în partea dreaptă a aleii centrale, care duce la Vila Albatros. Are o înălţime de 2,70 metri și este așezată pe un soclu din beton, iar pentru a fi pusă în ­va­loare şi noaptea, va fi iluminată de patru reflectoare arhitecturale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button