Știrile zilei

GALERIE FOTO: Concursul național de educație rutieră „Cupa DHS” și-a desemnat câștigătorii!

Consursul național de îndemânare pe bicicletă și educație rutieră și-a premiat câștigătorii! Elevii participanți din mai multe școli buzoiene și-au primit cadourile pe care le meritau, din partea sponsorului principal, DHS, în cadrul unei festivităţi ce s-a desfăşurat aseară la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Buzău. Premiile au fost înmânate de către doamna inspector general, prof. Florina Stoian, şi doamna inspector pentru activităţi extraşcolare şi educaţie permanentă, prof. dr. Veronica Trandafir.

Responsabilitate, îndemânare, colegialitate și voie bună. Acestea au fost ingredientele care au stat la baza celei de-a X-a ediții a Concursului național de educație rutieră „Cupa DHS”, organizat pe 18 aprilie 2019, la Școala Gimnazială Nr. 11 din Buzău. Evenimentul a fost organizat de IȘJ Buzău, în parteneriat cu mai multe instituții și are ca principale obiective promovarea unui mod de viață sănătos prin mișcare și prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor.

loading...

Principalul organizator, IȘJ Buzău, a fost reprezentat prin doamna inspector pentru educație permanentă, profesor doctor Veronica Trandafir, în timp ce Poliția buzoiană și-a trimis un reprezentant în persoana subcomisarului Remus Nicula.

În prezenţa reprezentantului IPJ, a celor care au jurizat și a comisiei de organizare al concursului, echipajele de elevi au primit premiile de care s-au bucurat. Astfel, DHS a oferit skatebord-uri, trotinete, accesorii pentru biciclete celor care sunt pasionaţi de mersul pe bicicletă.

Festivitatea de premiere a oferit nu numai premii, ci şi lecţii de educaţie rutieră, foarte importante pentru cei care merg pe bicicletă. Subcomisarul de poliție Necula Remus le-a transmis celor prezenţi cât de important este să respecţi regulile de circulaţie rutieră pentru siguranţa în trafic. Membrii juriului au subliniat importanţa echipamentului, vestă, cască, lucruri care fac diferenţa atunci când se merge pe biclicletă: ‚Între cap şi asfalt sau o piatră e bine să mai fie ceva’.

Aşa cum informează cupadhs.ro, CUPA DHS este singurul eveniment din România de educaţie şi prevenţie rutieră ce contribuie la promovarea unui mod de viaţă sănătos şi oferă modele de fair-play celor care iubesc mersul pe bicicletă.

La etapa județeană s-au înscris echipe din întreg județul, interesul pentru acest eveniment crescând de la an la an. Experimentanții elevi de la Nehoiu, coordonați de doamna director Genilia Aanei, au reușit să obțină locul întâi și se gândesc deja la următoarea etapă.

Două au fost probele competiției, la finalul acestora fiind desemnați câștigătorii etapei: proba teoretică – chestionar tip grilă – și poba tehnică, adică parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon.

prof. dr. Veronica Trandafir

„Sincere felicitări, tuturor participanților, elevilor, doamnelor și domnilor profesori! Mult succes la etapa națională pentru echipajul câștigător!”, a transmis inspectorul școlar pentru educație permanentă, prof. dr. Veronica Trandafir.

Concursul național de educație rutier „Cupa DHS” face parte din Calendarul activităților educative naționale finanțate de către MEN și se adresează elevilor de gimnaziu din învățământul preuniversitar.

Concursul urmărește promovarea unui mod de viață sănătos prin mișcare, prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor, prin însușirea corectă a regulilor de circulație, verificarea gradului de pregătire practică în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ, fair-play-ul ș.a.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5