Anunțuri

Conferință de presă, pe stadionul de atletism

UPDATE: Dintr-o regretabilă eroare, în titlul inițial s-a strecurat o greșeală: Stadionul nu a fost inaugurat, astăzi având loc doar o prezentare a regulamentului privind accesul pe stadion. De altfel, lucrările nu sunt încă finalizate, iar inaugurarea urmează a avea loc după alegeri.


Azi, in cadrul unei conferinte organizate chiar pe noul teren de atletism, edilii buzoieni au lansat in dezbatere publica orarul de folosire a terenului de atletism, pentru buzoienii amatori de miscare. Programul va fi supus unei dezbateri publice, urmand a fi ulterior votat si in cadrul Consiliului Local Municipal.

La eveniment a participat primarul Constantin Toma și marea campioană națională a României la atletism, buzoianca Marina Baboi. De menționat că aceasta este singura arenă din regiune omologată pentru competiții naționale de atletism, pentru juniori și seniori.  Aceasta are o nouă pistă cu 8 culoare, realizată după standardele World Athletics, certificată IAAF, şi o linie dreaptă cu 9 culoare, unică în România.

Investiţia Primăriei Buzău pentru modernizarea stadionului de atletism se ridică la circa 8 milioane de lei, bani care provin dintr-un credit bancar obținut de municipalitate, cu o valoare totală de 50 de milioane de lei, termenul de rambursare fiind de 10 ani.

La conferință au fost prezenți, printre alții, viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, senatorul Lucian Romașcanu, directorul LPS Buzău, Cătălin Cighir, Ion Cazan, președintele Sport Club Municipal Gloria Buzău.

Potrivit edilului Toma, buzoienii de rând vor avea și ei acces pe stadion. Intrarea se face, pentru toate categoriile de utilizatori, conform unui programului de acces. Regulamentul lansat în dezbatere publică este atașat în galerie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button