CORONAVIRUS

GALERIE FOTO: Megapetrecere în Piața Daciei, la Festivalul Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”

Atmosferă de sărbătoare în centrul orașului. Mii de oameni s-au aflat, sâmbătă și duminică, în Piața Daciei din Buzău, pentru a-i asculta pe artiștii de renume chemați să cânte la festivalul concurs dedicat lui Benone Sinulescu. Artistul, născut în urmă cu 80 de ani în judeţul Buzău, a încântat publicul cu un recital care a durat mai bine de o oră.

În prima zi de spectacole, artiști de renume urcați pe scenă i-au dedicat recitalurile lor maestrului născut la Siriu, în judeţul Buzău. Peste 2.000 de spectatori i-au admirat sâmbătă pe scena montată în Piaţa Dacia pe Elisabeta Turcu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, Caleria şi Traian Ilea, interpreţii melodiei „Puşca şi cureaua lată”, Mircea Sime, Maria Butaciu, Laura Lavric, Ştefania Rareş și Ilie Caraş.

Cel mai aşteptat moment a fost recitalul lui Benone Sinulescu, care a durat mai mult de o oră. Maestrul a interpretat cunoscutele sale şlagăre iar spectatorii, de toate vârstele, au încins hore şi dansuri. La finalul recitalului, buzoienii i-au cântat maestrului Benone Sinulescu „La mulţi ani”, artistul împlinind vârsta de 80 de ani pe data de 24 mai.

Duminică, spectacolele din centrul Buzăului au început la ora 14.00 şi au ținut până în jurul orei 23.00. Marele invitat al serii a fost maestrul Gheorghe Zamfir, care a încântat publicul cu un recital de excepție. Au mai urcat pe scenă Vasilica Tătaru, Lucia Dumitrescu, Emilia Dorobanţu, Ghiţă Brancu, Florica Bradu, Mioara Velicu, Angela Buciu, formaţia „Nemuritorii”, ansamblul „Drăgăicuţele” şi mulţi alţii.

După o serie de recitaluri care au avut loc în prima parte a după-amiezii, organizatorii au decernat premiile festivalului, marele trofeu al Festivalului de Muzică Populară „Benone Sinulescu” revenind ansamblului Drăgăicuțele din Berca.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button