AdministrațieȘtirile zilei

GALERIE FOTO: Problemă spinoasă ridicată în ședința Colegiului Prefectural de luni

Buzăul se află pe harta județelor cu probleme în zona de gestionare a deșeurilor toxice, lucru pentru care țara noastră ar putea fi amendată cu 200.000 de euro pe zi, începând in primăvara anului viitor. Problema celor trei depozite neconforme de la Buzău, ridicată în ședința Colegiului Prefectural de luna aceasta, va fi atent analizată de Prefectură.

Unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural de ieri l-a constituit problema celor trei depozite neconforme de deşeuri de pe teritoriul judeţului, care ar fi trebuit desfiinţate. De anul viitor, România poate fi amendată de Uniunea Europeană cu o sumă de 200 de mii euro în fiecare zi, până la închiderea tuturor depozitelor de deşeuri neconforme din ţară.

În judeţul Buzău există 3 astfel de depozite. Ele nu au fost încă închise pentru că nu au fost întocmite planurile şi nici nu există fondurile pentru aceste operaţiuni. Termenul limită dat României de soluționare a acestor probleme expiră la sfârșitul anului 2016.

Împreună cu alte instituţii abilitate, Prefectura va depune toate eforturile pentru ca cerinţele Uniunii Europene să fie îndeplinite până în luna martie a anului viitor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button