Știrile zilei

Gata cu vânzarea țigărilor electronice tinerilor sub 18 ani!

Proiectul de lege care interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, a fost adoptat, marți, cu majoritate de voturi, de plenul Camerei Deputaților. Noua lege face referire la dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și la țigările electronice de unică folosință sau care pot fi reumplute ori reîncărcate.

„Se interzice comercializarea prin automate a tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. Se interzice vânzarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice şi a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, prevede actul normativ adoptat de deputați.

Coinițiatori au fost și doi deputați buzoieni, social democrații Romeo Daniel Lungu și Laurențiu Țepeluș.

Minorii nu vor mai putea cumpăra țigări electronice! Proiectul de lege prin care se interzice vânzarea către minori a țigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru țigarete și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului, la care am fost coinițiator, a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților.

Această măsură extinde interdicțiile și asigură că niciun minor nu va mai putea cumpăra produse electronice pentru tutun. Actul normativ extinde interzicerea comercializării și prin automate sau servicii de curierat către tinerii cu vârsta sub 18 ani.

În plus, școlile vor avea obligația de a introduce în regulamentele proprii măsuri coercitive aplicate elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea, deținerea şi utilizarea acestor categorii de produse”, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD, Romeo Daniel Lungu.

Proiectul introduce și sancțiuni de 100-500 de lei pentru persoane fizice și de până la 100.000 lei pentru persoane juridice care nu respectă prevederile din lege.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

 1. Initiator este Alfred-Robert Simonis, iar restul de … 90 de parlamentari semnatari, doar co-initiatori, dintre care un senator USR, trei deputati AUR si restul deputati PSD.
  Proiectul de lege care modifica Legile nr. 201/2016 si nr. 349/2002 a fost adoptat in Senat in data de 4 decembrie 2023 si votat ieri in Camera Deputatilor, cu 242 voturi pentru si unul contra.
  Cand unul dintre parlamentarii votati de buzoieni va initia si obtine si legiferarea unor acte normative cu impact asupra judetului, abia atunci sa ne deranjeze cu postari despre ”munca” depusa! De exemplu, Romeo, baiat tanar, plavan, sprijinit, impins, uns, pus, dus, sustinut si tot degeaba, nu e cu nimic mai prejos decat icoana de Mocanu jr. sau miss Dobrica.
  ___
  Ce au realizat cu actualul proiect facut in 2 luni si jumatate, nu stiu exact, pentru ca mi se pare foarte comod sa comanzi pe internet si sa platesti cash, sau cu cardul la easybox.
  Ma intreb ce se intampla in cazul in care parintii nu interzic copilului sa fumeze.

 2. Legea spune ca nu se mai livreaza la easybox iar in cazul livrarii la domiciliu curierul este obligat sa solicite actul de identitate inainte de a inmana coletul, varsta de minim 18 ani fiind conditie obligatorie.
  In rest perfect adevarat, astia mici sunt sub orice critica, apelezi la toate relatiile pe care le ai si bagi bani cu nemiluita in ei degeaba.

 3. Corect, se interzice in mod clar vanzarea prin easybox, am citit iarasi modificarile, in paralel cu legile originale.
  Raman la parerea ca este o lege de dragul de a fi. In situatii de interzicere, fenomenul vizat nu a disparut vreodata, ba chiar a inflorit si a produs beneficii intermediarilor-furnizori, in cazul de fata oricare om cu varsta de 18 ani si o zi.
  Germania tocmai ce a legalizat consumul de cannabis pentru recreere. Si-au dat seama ca pierdeau bani mentinand in domeniul infractional un lucru deloc nociv comparand cu alcoolul, tigarile, only fans ul, lgtbq+, incalzirea globala etc. Posibil ca nemtii sa nu stie cu jocul de glezne si d-aia.
  91 de parlamentari pentru a adauga 12 puncte la 2 legi, in peste 2 luni, e ceva fantastic! Romeo Fantastique!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!