Știrile zilei

Ghid Practic: Metodă de analizare al unui meci de fotbal pentru pariuri

Rezultatul unui meci de fotbal este influențat de numeroși factori, unii importanți, iar alții mai puțin importanți, dar de care trebuie să ții cont pentru a depista pariul cu cele mai mari șanse de câștig.

Fiecare parior în stabilește propriul algoritm în care introduce toți acești factori atribuindu-le ponderi diferite în funcție de importanța lor. Rezultatul formulei matematice este o cifră care ar trebui să indice cât mai corect posibil probabilitatea ca pariul să fie câștigător. Așadar, putem împărți factorii despre care vorbeam în două categorii principale: factori cu pondere mare și factori cu pondere mai redusă.

FACTORI CU PONDERE MARE

  1. Statura echipelor

Cine joacă? Ce locuri în clasament ocupă cele două combatante (dacă este un meci de campionat), care este gradul de rivalitate?

  1. Motivația

Trebuie știut foarte bine contextul în care se joacă meciul. S-au văzut numeroase cazuri în care o echipă care avea prima șansă conform „calculelor hârtiei”, dar „cu sacii în căruță”, a pierdut în fața unui adversar mai puțin valoros, care avea pentru ce să lupte. Se întâmplă în special pe final de sezon.

  1. Absenții

Fiecare echipă are jucători cheie, jucători importanți și… restul lotului. Dacă lipsesc fotbaliști din primele două categorii (fie accidentați, fie suspendați), forța echipei scade considerabil.

  1. Forma

O analiză corectă a meciului ține cont și de forma celor două echipe, adică de rezultatele (numărul de goluri marcate/primite) înregistrate în ultimele cinci meciuri.

  1. Rezultatele de acasă/din deplasare

Este important să vedem care este poziția echipei gazdă în clasamentul meciurilor jucate pe teren propriu și, respectiv, poziția echipei oaspete în clasamentul meciurilor din deplasare. De exemplu, în actualul sezon al Ligii a 2-a, Chindia Târgoviște și U Cluj nu au pierdut niciun meci pe teren propriu. De obicei, echipele puternice în meciurile de acasă au de partea lor un public fanatic. Sunt și echipe care se simt mai bine în deplasare decât în fața propriilor fani.

  1. Meciurile directe

Probabil că ați auzit expresia „echipa X este nașul echipei Y”. Dacă analizăm rezultatele din confruntările directe, putem observa un tipar care are șanse mari să se respecte și în partida pe care vrem să pariem.

FACTORI CU PONDERE MAI MICĂ

  1. Factori statistici

Aceștia trebuie tratați în funcție de opțiunea de pariere aleasă. De exemplu, dacă jucăm pe goluri marcate, trebuie să avem în vedere:

– golaverajul general al ambelor echipe;

– golaverajul general din ultimele 5 meciuri al ambelor echipe;

– câte goluri a înscris/a primit echipa gazdă pe teren propriu;

– câte goluri a înscris/a primit echipa gazdă în ultimele 5 meciuri pe teren propriu;

– câte goluri a înscris/a primit echipa oaspete în deplasare;

– câte goluri a înscris/a primit echipa oaspete în ultimele 5 meciuri în deplasare;

– câte goluri s-au înscris în confruntările directe.

Dacă jucăm pe număr total cartonașe galbene, este bine să avem în vedere:

– media cartonașelor galbene pe meci arătate de arbitru;

– media cartonașelor galbene pe meci primite de jucătorii fiecărei echipe.

Dacă jucăm pe număr total cornere, este bine să avem în vedere:

– numărul cornerelor obținute/acordate de echipa gazdă în meciurile de pe teren propriu;

– numărul cornerelor obținute/acordate de echipa oaspete în meciurile din deplasare;

  1. Condiții de joc

Așa cum s-a putut vedea în meciurile jucate în decembrie în Liga I, pe un teren înghețat fotbaliștii tehnici nu le sunt superiori celor mai puțin talentați la acest sport. De asemenea, un teren îmbibat cu apă favorizează echipa care se apără ș.a.m.d.

Alte sugestii pentru analizarea cât mai corectă a unui meci de fotbal pot fi găsite pe acest site. Specialiștii spun că o analiză temeinică durează cel puțin o jumătate de oră.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5