Economic

Hai la cules! Stațiunea de Cercetare Pietroasa caută culegători sezonieri

Natura a fost generoasă, anul acesta, cu podgoriile Stațiunii de Cercetare Viticole de la Pietroasele, însă nu același lucru se poate spune și despre resursa umană. Conducerea Stațiunii a început, astăzi, campania de cules pe cele peste 130 de hectare aflate pe rod, însă are în continuare nevoie de zilieri. Veniturile zilnice obținute în urma unei zile de muncă pot depăși suma de 150 de lei.

Dealurile scăldate-n soare ale stațiunii Pietroasele s-au umplut de oameni. Sunt zilierii veniți din localitățile vecine pentru a culege roadele date-n pârg ale viței-de-vie de pe cele 135 de hectare. Culegătorii sezonieri câştigă bani frumoşi de pe urma muncii de recoltare a strugurilor, însă conducerea stațiunii are încă nevoie de oameni.

Deși oferta nu sună deloc rău, găsirea forței de muncă rămâne o problemă, iar asta pentru că tinerilor pare a le lipsi motivația, în timp ce asistații social se mulțumesc cu ajutorul de la Primărie. În această situație, conducerea stațiunii ia în calcul să aducă recoltatori din județul Mureș, așa cum a făcut-o și în anii trecuți.

Aducerea forței de muncă din alte județe reprezintă însă o măsură de urgență. În afară de cazare si trei mese pe zi, oamenii aduși primesc 150 de de lei pe ziua de lucru, ajungând la un venit lunar mai mare decât cel al unora dintre angajații stațiunii. Măsura ar putea fi totuși luată, pentru a nu exista riscul pierderii recoltei bogate de anul acesta.

Persoanele care doresc să câștige un ban în plus de pe urma culesului trebuie să se prezinte cu buletinul la sediul stațiunii din comuna Pietroasele. Programul începe la ora 07:30 și durează opt ore, sumele câștigate pentru o zi de muncă pornind de la 100 de lei și ajungând până la aproape 200 de lei.

Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon: 0786716826.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!