Știrile zilei

HOCUS-POCUS! | Cum s-a „evaporat” țeava prin care se deversau ape uzate în pârâu

Doi agenți economici din Sărata Monteoru au intrat în atenția autorităților după ce o persoană a semnalat prezența unor pești morți în albia pârâului Sărata ce traversează localitatea. Indiciile duc către varianta poluării printr-o țeavă de scurgere a unei unități hoteliere din zonă.

Mai exact, este vorba despre zona situată între restaurantele Cazino și Ceres, acolo unde există suspiciuni că ar fi fost deversate, printr-o țeavă, ape uzate ce ar fi conținut detergenți folosiți într-una dintre unitățile hoteliere.

La scurt timp după apariția fotografiilor cu peștii morți, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a dispus deplasarea pentru ­veri­ficări a unei echipe mixte. Imediat s-a luat în calcul o posibilă poluare a pârâului Sărata, în dreptul staţiunii Monteoru, culoarea închisă a apei şi un miros fetid degajat de aceasta fiind alte indicii în acest sens.

Bănuielile specialiștilor s-au adeverit în momentul în care au descoperit o țeavă de evacuare în dreptul restaurantului Cazino, care nu era destinată scurgerii apei pluviale, ci a apei cu detergenți.

La două zile după descoperire, în momentul în care specialiștii au vrut să blindeze țeava, surpriză: Aceasta dispăruse complet!

Reprezentanții respectivului hotel restaurant se apără și spun că totul este o răutate menită să le discrediteze afacerea. Ei mai spun că, în cazul în care răutățile vor continua, vor comanda propria anchetă în acest caz.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.