Știrile zilei

Imagini dezolante, într-o superbă comună din Buzău

În pitoreasca localitate Bozioru, unde apele și pădurile ar trebuie să fie izvor de sănătate, comunitatea se confruntă cu o realitate dezolantă: poluarea cu deșeuri.

Recent, pe grupul de facebook Boziorenii au apărut imagini cu albia râului Bălăneasa, plină de gunoaie. Fenomenul, care a luat amploare în ultimii ani, are consecințe nefaste asupra mediului înconjurător, iar rezultatele le vom simți în timp.

Nimeni nu știe, deocamdată, cine a aruncat gunoaiele în apa curată a râului, deși sunt voci care susțin că zona din imagini s-ar afla chiar în spatele primăriei.

Dintotdeauna, râul Bălăneasa a fost o perlă a comunei, un izvor de sănătate și de apă curată pentru locuitori. Cu toate acestea, în ultimul deceniu, râul a devenit o victimă a neglijenței umane și a poluării în creștere.

FOTO: facebook.com/Boziorenii

Deșeurile de plastic, gunoaiele din gospodărie și reziduurile menajere s-au acumulat treptat pe malurile și în albia râului, transformându-l într-un curs de apă în suferință.

Deocamdată nu se știe dacă a fost depusă o sesizare la Garda de Mediu Buzău, imaginile fiind postate doar pe grupul de facebook dedicat comuntății:

Am primit aceste fotografii făcute în urma cu vreo doua zile. Va plac? Poate unora da, pentru ca situația asta se perpetuează de ceva ani de zile. Cred ca ar trebui anunțată garda de mediu.”, a scris pe Facebook Adina Pescaru, administratorul grupului.

FOTO: facebook.com/Boziorenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button