Știrile zilei

IMAGINILE DEZASTRULUI: Flăcări, butelii de oxigen și fum toxic deasupra Buzăului

Puține situații de urgență produse de-a lungul timpului la Buzău se pot compara cu dezastrul de astăzi, de la societatea de reciclare a diferitelor materiale, al cărei depozit arde cu flacără deschisă de mai bine de patru ore. Un nor de fum toxic s-a ridicat deasupra Buzăului, în timp ce pericolul de la sol rămâne: numeroasele butelii de oxigen folosite de muncitori pentru a tăia fierul bubuie din când în când, amenințându-le viața celor prezenți.

În debutul materialului video de mai jos, REPORTER BUZOIAN prezintă în exclusivitate momentul în care incendiul se manifesta doar la o anexă a depozitului. Momentul izbucnirii focului a fost surprins de către un muncitor, care a sunat imediat la 112 pentru a anunța evenimentul.

Incendiul a devenit însă unul de proporții, crescând în intensitate de la un minut la altul. Cantități uriașe de cauciuc, plastic, motorină și alte materiale inflamabile au fost cuprinse de flăcări, îngreunând misiunea pompierilor.

ISU Buzău a capacitat toate echipajele de care dispunea la nivel de județ, apelând și la firme private. Mai mult de cât atât, ISU a chemat în sprijin pompieri din județele vecine, primii care au răspuns fiind cei de la Ialomița.

Singura victimă a incendiului este un pompier de la o firmă privată, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Buzău după ce s-a intoxicat cu fum.

Autospecialele RER și Urbis îi alimentează în permanență cu apă pe pompieri. Două dintre mașinile celor două societăți, care aduceau apă de la Marghiloman, s-au ciocnit în Broșteni, după ce șoferul de la RER nu a păstrat distanța față de autospeciala Urbis.

Și la această oră, incendiul se manifestă violent. Buzoienii sunt sfătuiți să țină închise ferestrele locuințelor și să evite zona de nord a orașului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close