Politică

Impozite mai mici pentru salariații români

Un articol de opinie semnat de Andi Cristea, candidat PSD la alegerile parlamentare

România are cea mai mare povară fiscală pe muncă la venituri mici și medii din Uniunea Europeană. 17,4% dintre românii care au loc de muncă sunt în risc de sărăcie. În rândul tinerilor situația este și mai gravă. Nu mai puțin de 28,2% dintre tinerii care muncesc în România sunt la limita sărăciei, spre deosebire de Uniunea Europeană, unde doar 11% dintre tineri întâmpină această problemă.

Este și motivul pentru care noi ne propunem să reducem impozitarea muncii, ceea ce va determina creșterea salariilor tuturor angajaților din România, atât din mediul public, cât și din zona privată. Programul fiscal propus de PSD  în Programul de Guvernare prevede creșterea salariilor pentru 85% dintre angajații din România prin impozit zero la salariul minim și scăderea impozitării pentru salariații cu copii și pentru cei cu venituri sub 6.000 de lei pe lună. De asemenea, în același program propunem impozit zero pe bonurile de masă primite de angajați prin includerea acestora în categoria veniturilor neimpozabile.

Ne dorim sprijinirea familiilor cu copii tot prin reducerea impozitării, astfel:

  • Pentru angajații au un singur copil care au salariul minim pe economie sau până în 2.500 de lei, impozitul este 0;
  • Pentru angajații cu doi copii care au salariul minim pe economie sau pentru cei care primesc până în 3000 de lei, impozitul este 0;
  • Pentru angajații cu 3 copii care au salariul minim pe economie sau pentru cei care primesc până în 3000 mii de lei, impozitul este 0, la fel și pentru angajații care au 4 copii.

La nivelul întregii țări mai mult de 4,5 milioane de angajați vor beneficia de creșterea salariilor în urma aplicării măsurilor de reducere a impozitărilor pe venituri. Reducerea impozitării muncii pentru salariații cu venituri mici și cei din clasa de mijloc se poate realiza din prima lună de guvernare, prin creșterea sumelor deduse de la impozit, iar impactul va fi de doar 0,2% din PIB, fără nicio presiune pe mediul de afaceri.

Prioritatea PSD pentru următorii patru ani este păstrarea locurilor de muncă și creșterea veniturilor românilor, așa cum a fost de fiecare dată când am fost la guvernare. PSD vine în fața românilor cu soluții concrete, cu măsuri țintite, corecte pentru cei care nu-și mai găsesc o slujbă după ce au fost concediați, pentru persoanele peste 55 de ani, dar și pentru cele din grupurile dezavantajate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button