AdministrațieȘtirile zilei

În această clădire se vor investi aproape 2 milioane de lei

Clădirea Dermato-Venerice, compartiment al Spitalului Judetean de Urgență Buzău, va fi eficientizată energetic printr-un proiect european în valoare de aproximativ 2 milioane de lei. Investiția va permite îmbunătătirea conditiilor oferite pacienților, dar și realizarea unor economii, cheltuielile cu intretirea cladirii diminuandu-se considerabil. 

Proiectul semnat ieri, în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regionale Sud-Est, Luminița Mihailov, este al patrulea proiect accesat prin Programul Operational Regional 2014-2020, ajungându-se astfel la o valoare a fondurilor europene atrase de Consiliul Judetean Buzau de aproximativ 35 milioane de euro.

În perioada următoare, Consiliul Judetean Buzau va realiza si alte investitii in infrastructura de sanatate din Judetul Buzau, atat din fonduri europene, cat si din fonduri proprii.

„Reușim să mai semnăm azi un proiect important pentru județul Buzău pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect ce vizează Spitalul Județean și, deci, sănătatea buzoienilor. Vom reabilita secția de Dermato-Venerice care va fi reabilitată termic și energetic. Consiliul județean va avea o contribuție de doi la sută la care se vor adăuga cheltuielile neeligibile. Investiția trebuie finalizată până cel târziu în 2023 dar sper să nu ajungem în această situație. La final secția va fi o secție moderna reabilitată cu toate instalațiile schimbate, cu condiții optime pentru pacienți”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: