Administrație Știrile zilei

În ultimii ani ajunsese o ruină. Cineva a decis să o salveze

Cei mai mulți dintre buzoieni păstrează amintiri frumoase despre „Perla Bulevardului”, chiar dacă ajungeau aici în momente mai puțin fericite ale vieții. Chiar și așa, vechimea, poziționarea în zona de promenadă a orașului și, mai ales, arhitectura sa minunată au făcut din clădirea Spitalului Brătianu un punct de referință, un imobil emblematic al Buzăului.

Odată cu încălzirea vremii, clădirea Spitalului Brătianu, situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, va intra în reabilitare. Impozanta construcție va fi complet renovată, în urma unor lucrări de amploare ce vor fi demarate de către Consiliul Judeţean Buzău.

loading...

Recent, conducerea CJ a anunțat că au fost finalizate toate procedurile pentru demararea lucrării, iar constructorul poate deschide şantierul imediat ce vremea se va încălzi. Reabilitarea, ale căror costuri sunt asigurate din finanţare europeană va permite autorităţilor, după încheierea lucrărilor, să deschidă în imobilul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un centru muzeal şi expoziţional.

O altă clădire cu destinaţie culturală va intra și ea într-un proces complet de consolidare şi restaurare. Este vorba despre Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” de pe Unirii, al cărei fond de carte va fi mutat, în perioada următoare, într-un spațiu special amenajat la Galleria Mall.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5