Știrile zilei

Încă o comună din Buzău intră sub restricții

La doar câteva zile după ce Țintești a reușit să scape de regulile impuse ca urmare a numărului mare de infectări cu coronavirus, o nouă comună din județul Buzău intră sub restricții. Decizia vizează comuna Vâlcelele, acolo unde vineri, rata de incidență a depășit pragul de 2 cazuri la mia de locuitori.

De menționat că Vâlcelele intră sub restricții pentru doar trei cazuri de COVID-19. Numărul mic al locuitorilor a făcut ca rata de incidență să fie de 2,15 la mia de locuitori și, prin urmare, să fie impuse restricții.

În următoarele 14 zile, locuitorii sunt obligați să respecte pe lângă regulile deja știute, respectiv purtatul măștii în aglomerație și spații închise, și alte restricții, cei mai afectați fiind cei care au programate nunțile în acest interval.

” Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) din comuna VÂLCELELE (2,15/1000 locuitori), unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior cu respectarea normelor de protecție sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Numărul lor crește până la 300 în interior doar dacă este vorba despre persoane vaccinate, sau care au teste cu rezultate negative”

De asemenea, în acest interval ”activitatea în baruri, cluburi și discoteci din comuna VÂLCELELE este permisă în intervalul orar 5,00 – 2,00 fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS- CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: