Știrile zilei

Încă o fotografie, pe „Panoul plângerii”

Fotografia sublocotenentului post-mortem Ciprian Polschi a apărut pe panoul militarilor uciși în teatrele de operații de pe Calea Eroilor. Militarul buzoian ucis săptămâna trecută în Kabul a fost trecut pe lista Cetățenilor de Onoare declarați post-mortem.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local adoptată ieri, eroul Ciprian Polschi a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Buzău. Proiectul de hotărâre aprobat de consilieri mai vizează și acordarea unui ajutor de urgenţă familiei militarului, în sumă de 10.000 lei.

Sublocotenentul post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi a murit pe 5 septembrie 2019, în urma exploziei unei masini capcană, în timp ce afla într-o misiune de patrulare la intrarea Green Zone din Kabul, capitala Afganistanului.

Ciprian-Ştefan Polschi era şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Trupul neînsuflețit al militarului buzoian va ajunge acasă în cursul zilei de astăzi și va fi depus la capela bisericii „Sfântul Ștefan” din Micro III. Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Eroilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close