Sport Știrile zilei

Încă o mare realizare pentru Buzău | Va fi SINGURA de acest fel din țară

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, trecerea în administrarea autorităţii centrale a unui teren pe care va fi construită o sală de sport pentru persoane cu dizabilităţi. Noua sală, construită prin Compania Naţională de Investiţii, va fi prima de acest gen din țară, valoarea proiectului ridicându-se la 16 milioane de lei. 

Potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu, sala de sport care se va ridica în vecinătatea Liceului Special pentru Deficienți de Vedere va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale. Conducerea Consiliului Județean este dispusă să contribuie cu fonduri proprii la realizarea acestui proiect ce va pune Buzăul pe harta mondială a competițiilor dedicate persoanelor cu dizabilități.

„Consiliul Judeţean Buzău a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a viitorului amplasament pe care va fi construită sala, angajându-se totodată să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor.”, a declarat la finalul şedinţei preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

El a mai spus că speră ca sala de sport pentru persoanele cu dizabilităţi ar urma să fie inaugurată în cursul anului viitor, precizând că proiectul va fi derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

„Va fi cea mai modernă şi mai mare sală de sport din ţară, pe lângă recuperare, persoanele cu dizabilităţi vor putea face şi sport de performanţă urmând să fie o destinaţie pentru competiţii naţionale şi internaţionale, precum şi pentru olimpicii cu dizabilităţi din ţara noastră”, a afirmat președintele Consiliului Județean Buzău.

Conform proiectului, sala ar urma să aibă 145 de locuri destinate spectatorilor, jucătorilor antrenorilor și arbitrilor și ar trebui să fie gata în 2019, în aproximativ 17  luni de la demararea lucrărilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.