Știrile zilei

Încă o stradă din Buzău pe care ar trebui instituit sens unic

Să circuli cu mașina prin Buzău a devenit un adevărat calvar. Peste 60.000 de mașini într-un orășel cu infrastructura rămasă în urmă, lucrări în mai toate zonele, autovehicule parcate la întâmplare – toate aceasta fac din traficul nostru un coșmar.

Speranțe pentru un oraș mai aerisit sunt tot mai puține, având în vedere că numărul autovehiculelor înmatriculate este în continuă creștere.

Pentru a face față numeroaselor probleme din trafic, în ultimii ani, primăria a apelat la măsura instituirii sensului unic de circulație. Pe multe străzi din Buzău se circulă astăzi într-un singur sens, măsura dovedindu-și în multe cazuri eficacitatea.

Sunt însă și alte străzi pe care efectiv nu se mai poate circula din cauza mașinilor parcate pe o parte și pe cealaltă a drumului. Un exemplu concret îl reprezintă strada Broșteni, care face legătura între str. Alexandru Marghiloman și str. Iazul Morilor.

Aici, strada se blochează des, din cauza faptului că mașinile parcate pe stânga și pe dreapta nu mai permit circulația în ambele sensuri. Așa se face că singura intrare în Broșteni, dinspre centru, poate fi un adevărat test al răbdării.

De menționat că pe strada paralelă, Iazul Morilor, se circulă doar dinspre cartierul Broșteni înspre strada Alexandru Marghiloman. Sensul unic de circulație a fost instituit aici anul trecut, iar măsura s-a dovedit a fi una bună.

Același lucru s-ar putea înâmpla și în cazul străzii Broșteni, pe porțiunea cuprinsă între străzile Alexandru Marghiloman și Iazul Morilor.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 Comments

  1. Mare atenție la str . Al. Marghiloman care a devenit foarte aglomerată pe sensul de mers până la fostul Bazar.
    O soluție ar fi pe str. Iazul Morilor pe tronsonul Contactoare – Broșteni unde să fie mai lată strada prin mutarea trotuarului cu 3 M și astfel vom avea o banda pentru parcare și 2 pentru ambele sensuri.

  2. Ar trebui să nu se mai înmatriculeze mașini mai vechi de 10 ani sau sa se circule o zi cu Nr par o zi cu Nr impar altfel va doresc multa… răbdare

  3. Străzile cu sens unic sunt o idee buna când ai asfalt bun pe ele. Independentei nu are. E calvar sa mergi pe acolo.
    Colonel Buzoianu cu sens unic cred că nu are nici un rost și cam toată lumea e nemulțumită de treabă asta. De pe unirii pe sensul spre MCDONALD’S daca vrei sa ajungi la gară nu poți decât să ocolești pe la piața și apare supraaglomerare in zona McDonald/piața.

  4. eu zic sa nu iti mai dai tu cu parerea despre cum trebuie sa circulam noi. si asa am ajuns noi astia din unirii sud sa ocolim tot centrul orasului, sa ne bagam prin toata aglomeratia sa ajungem ca fraierii la piata centrala. am ajuns sa mergem pe ruptura aia de strada independentei si pe alta panarama numita 1 decembrie ca nu mai avem drumuri sa ajungem acasa. Invatati sa sofati, vreti sa aveti tot drumul autostrada, ti e sila sa ocolesti niste masini parcate. asa a ajuns putoarea la unii? inchidem traficul numai sa avem unde parca? de ce nu faci articol sa se parcheze doar pe o parte sau deloc? Sa parcati va convine dar sa conduceti nu știți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button