Știrile zileiUtile

Interesanta istorie a sandalelor cu toc, din Antichitate până astăzi

Fie că alegem să le purtăm într-o zi obișnuită, fie la un eveniment special, sandalele cu toc reprezintă întotdeauna o alegere inspirată, căci ele evidențiază feminitatea și pun în valoare grația. Nelipsite din orice garderobă feminină, ele adaugă un strop de rafinament oricărei ținute.

Deși astăzi pare greu de crezut, sandalele cu toc își au rădăcinile încă din Antichitate, atunci când erau purtate deopotrivă de femei și de bărbați. Se pare că, în Egiptul antic, aristocrații purtau sandale cu toc pentru a se diferenția de clasele sociale inferioare și pentru a-și etala statutul social. În Grecia antică, sandalele cu toc erau asociate zeiței Afrodita, fiind purtate în special la evenimente festive și ceremonii importante.

Dacă vă întrebați din ce erau confecționate atunci sandalele cu toc, aflați că materialele erau diverse și includeau pielea, lemnul și materialele textile împletite. Ca și astăzi, tocurile aveau diferite înălțimi și forme, fiind construite atât pentru a adăuga înălțime, cât și pentru a conferi piciorului suplețe și grație.

Sandalele cu toc au spuraviețuit și Evului Mediu, deși se pare că această perioadă este asociată cu un interes crescut pentru încălțămintea mai puțin sofisticată, accesibilă tuturor.

Astăzi însă, femeile din întreaga lume poartă sandale cu toc pentru a îmbina confortul și eleganța într-un mod subtil. Aceste articole de încălțăminte au cucerit inimile femeilor din toate colțurile lumii, grație capacității lor de a aduce un plus de farmec oricărei ținute.

Foto: born2be.com.ro

Dar dacă eleganța este punctul forte, un alt aspect esențial al sandalelor cu toc este confortul. Designerii de astăzi au în vedere, în primul rând, ca modelele create să ofere sprijin piciorului și să reducă presiunea asupra tălpilor. Astfel, doamnele și domnișoarele pot purta cu încredere sandale cu toc, pentru perioade mai lungi de timp.

Disponibile într-o varietate de stiluri, de la cele cu barete fine până la cele cu designuri complexe, sandalele cu toc pot fi adaptate oricărei ținute și ocazii. Creatorii de modă utilizează materiale de înaltă calitate, împreună cu tehnologia de amortizare, asigurând un confort optim pentru picioare, indiferent de înălțimea tocului.

În concluzie, sandalale cu toc pot fi alegerea perfectă pentru orice ocazie sau anotimp, fie că vorbim de lunile călduroase de vară, când pot fi purtate cu o rochie lejeră sau o fustă vaporoasă, fie pentru sezonul rece, când putem opta pentru modele închise la vârf. Oricum ar fi ele – strălucitoare, complexe sau minimaliste -, ele au întotdeauna puterea de a transforma complet aspectul unei ținute!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button