Știrile zilei

Interlop buzoian: „Până la urmă se va ajunge la crimă!”

Deși autoritățile încearcă să o nege, Buzăul este la un pas să redevină orașul răfuielilor și al reglărilor de conturi al anilor ’90. Săbii, cuțite, spray lacrimogen, uz de armă și taxe de protecție, totul „condimentat” cu atacuri în miezul zilei asupra unor civili căzuți în dizgrațiile interlopilor. 

Violențele au escaladat la Buzău, iar acest lucru nu mai poate fi contestat și nici justificat. Deși însuși șeful Poliției a declarat că frecvența mare a ultimelor evenimente este „pur accidentală și cu titlu de excepție”, se pare că ar exista, totuși, o relație de cauzalitate între scandalurile acestei veri.

Într-o discuție cu reporterii noștri, liderul clanului interlop „Dolar” a vorbit despre atacul produs ieri la un fast-food din cartierul Dorobanți, de care se pare că nu ar fi străin. Dolar a arătat cu degetul către gruparea din jurul tânărului E. M., un rival de-al său, despre care susține că îl atacă permanent pe el și pe cei din anturajul său. „Dolar” a precizat că rivalitatea dintre familia sa și gruparea care a atacat ieri ar avea rădăcini mai vechi, povestea incluzându-i și pe alți capi ai lumii interlope.

Concret, interlopul „Dolar” susține că E.M. vrea să își impună supremația asupra întregului oraș, iar acum încearcă să „își facă un nume” prin violențe, amenințări și bătăi. El ar avea un întreg background infracțional – conform unor surse din poliție – și nu ar fi străin de scandalurile produse în After, generate de un om din anturajul său, D. L., zis „Barză”.

Au dușmănie pe noi și pe familia noastră. Ei asta fac: Bătăi, scandaluri, amenințări. Acum ceva timp l-au prins pe „Kent” (unul dintre frații lui „Dolar” – n.red.) la No Limit și i-au dat cu telescopul. Mie mi-a dat cu spray-ul paralizant în mașină. (…) Poliția nu face nimic. Până la urmă se va ajunge la crimă, mă-nțelegeți?”, a povestit liderul clanului „Dolar”.

De cealaltă parte, apropiații lui E.M. neagă acuzațiile privind impunerea taxei de protecție și susțin că tânărul în vârstă de 24 de ani se ține departe de astfel de scandaluri.

Mai mult, ei îl acuză, la rândul lor, pe liderul clanului „Dolar”, despre care spun că provoacă tot timpul și încearcă să facă scandal din orice:

Eu îl cunosc personal pe Edi. Este un băiat foarte corect și respectuos. Ei au altercații mai vechi.  La un moment dat a vrut „Dolar” să-l bată pe Edi și nu prea i-a  ieșit. A luat bătaie, a fost incidentul în rond la Episcopie. Bineînteles că „Dolar” s-a dus la poliție după ce n-a reușit sa l bată. (…) Ieri, la faza cu pizzeria și taxa de protecție aveți informații greșite. Dolar era înăuntru, iar Edi l-a văzut, s-a enervat și a vrut să-i dea o lecție. „Dolar” s-a închis acolo și la pus pe patronul care îi e prieten să spună poliției despre așa-zisa taxă de protecție.”, ne-a declarat un apropiat al principalului bănuit de agresiunea de ieri.

Între timp, patru tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani au fost reținuți pentru implicarea în atacul violent de ieri, de la pizzeria Dorobanți. Astăzi, ei vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, loviri și alte violențe.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: