ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Intervenție a mascaților, într-un club din Buzău. Doi tineri s-ar fi drogat chiar lângă polițiști

În ultima perioadă, polițiștii buzoieni au intensificat activitățile de prevenire a faptelor comise cu violență și a oricăror acte de tulburare a ordinii și liniște publică. Ca de fiecare dată, au avut parte și de surprize, unele dintre ele deloc plăcute.

De pildă, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți polițiști au fost prezenți într-un cunoscut club din Buzău, care este frecventat de sute de tineri. La un moment dat, oamenii legii ar fi observat doi bărbați care manifestau un comportament suspect. Mai exact, cei doi ar fi încercat să se drogheze chiar lângă polițiști, moment în care au fost trași deoparte și supuși controlului corporal.

În sprijin au fost chemați și luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Buzău, care i-au imobilizat pe cei doi suspecți.

Asupra celor doi bărbați de 39, respectiv 23 de ani, ambii din Nehoiu, au fost descoperite mai multe pachete şi recipiente ce conţineau substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. Pliculețele au fost ridicate în vederea înaintării către structurile competente, pentru stabilirea cu exactitate a naturii substanţelor, continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Tot săptămâna trecută, polițiștii au organizat ample acțiuni pe drumurile publice, precum și în zonele adiacente cluburilor și discotecilor:

Au fost constituite echipe mixte de control şi scotocire care au acţionat în zonele adiacente unităţilor de alimentaţie publică cu aflux mare de tineri (cluburi), precum şi pe principalele artere de circulaţie şi puncte obligatorii de trecere, concomitent cu filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere.

S-a urmărit prevenirea faptelor ce pot fi comise cu violenţă şi a oricăror acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii care au acţionat în trafic i-au testat pe şoferii opriţi cu aparatele etilotest şi drugtest în vederea depistării celor care s-au urcat băuţi sau sub influenţa substanţelor psihoactive la volan şi au verificat în bazele de date autovehiculele înmatriculate în străinătate, în vederea stabilirii situaţiei juridice a acestora.

Au fost legitimate aproximativ 100 de persoane, faţă de 32 de persoane au fost efectuate verificări suplimentare, 4 au fost conduse la sediul poliţiei iar în 28 de situaţii a fost efectuat control corporal.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button