EducaţieȘtirile zilei

Interviul pentru concursul de directori începe pe 1 septembrie

A doua probă pentru concursul de directori va începe pe 1 septembrie, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul a explicat, la Digi 24, că aceasta va fi „un eveniment inedit” ce va marca începutul anului școlar viitor.

În cadrul discuției, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre planurile privind deschiderea școlii pe 13 septembrie:

„Pe 13 septembrie va începe școala, vom avea un eveniment inedit la începutul anului școlar viitor, vom organiza concursurile pentru ocuparea posturilor de director. Concurs cu ocazia căruia vom privilegia competența în detrimentul oricăror alte criterii. Acest concurs va începe data de 27 iulie cu examen scris și va continua începând cu 1 septembrie pentru cea de-a doua probă, aceea de interviu.

Sunt dificultăți majore generate de o infrastructură deficitară, pe care va trebui să le abordăm cu maximă responsabilitate având de data asta și resurse financiare mai mult decât de obicei, pentru că resurselor din bugetul național și fonduri europene clasice li se adaugă cele din Planul Național de Redresare și Reziliență sau 4 miliarde de euro pentru educație. Nu va mai exista scuză pentur niciun guvernant, pentru niciun ministru dacă nu vom reuși să facem ceea ce se așteaptă pentru școala românească,” a declarat Cîmpeanu.

Proba scrisă a concursului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct de școli va avea loc pe data de 27 iulie. În premieră, la concurs pot participa și profesorii titulari care nu sunt membri în Corpul Național al Experților în management educațional, potrivit ordonanței de urgență nr. 41/2021, care modifică și completează legea Educației.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button