Știrile zilei

Interzis mașinilor! Centrul orașului devine exclusiv pietonal

În câteva săptămâni, mașinile nu vor mai putea circula pe Aleea Tradafirilor și pe strada George Emil Palade, tronsonul cuprins între resturantul Miorița și Palatul Comunal. Motivul îl reprezintă începerea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale, proiect ce prevede transformarea centrului într-unul exclusiv pietonal.

De curând, primarul Buzăului a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare a centrului orașului. Edilul a precizat că e doar o chestiune de timp până când va emite ordinul de începere a lucrărilor, moment din care mașinile nu vor mai avea acces în zona centrală.

Vorbim aici despre Aleea Trandafirilor, adică despre tronsonul cuprins între intersecția de la „Sfinții Îngeri” și platoul Dacia, și despre strada George Emil Palade, segmentul cuprins între fostul restaurant „Miorița” și Palatul Comunal. Aici vor putea circula doar pietonii, deoarece mașinile nu își mai găsesc locul în noul peisaj.

Autoritățile promit că zona ca deveni o bijuterie arhitectonică, iar pietonii vor fi singurii care vor anima peisajul. Se disting aici arbori ornamentali, spațiile verzi, aleile pietonale și tot ce îi trebuie centrului unui oraș „green”.

Pavajul de pe platou urmează să fie înlocuit în totalitate, în locul acestuia fiind montat un granit mat, ce va păstra motivele tradiționale ro­mânești. De asemenea, printre alte îmbunătățiri, „Platoul” va avea și fântâni arteziene, un centru turistic, precum și o toaletă pu­blică la subsol. Zona de spații verzi va fi extinsă, iar de la intersecția Bisericii „Sfinții Îngeri” până la magazinul Dacia, Aleea Trandafirilor va fi închisă circulației auto, iar accesul va fi blocat de stâlpi retractabili, ce vor permite trecerea doar în cazuri speciale. Aleea Trandafirilor va avea și un canal de apă, iar mai multe bănci vor fi montate, pentru a transforma centrul vechi într-un punct de atracție.

În ceea ce privește orizontul de timp în care centrul va fi reconfigurat, edilul susține că totul va fi gata în doar 18 luni, finanțarea alocată fiind de aproape cinci milioane de euro. Licitația a fost câștigată de o asiociere de trei firme, iar lucrările ar urma să înceapă în luna februarie.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 comentarii

  1. Va fi gata in „doar 18 luni” ? Serios? Un an si jumatate pentru nimic? ‘ai de capu’ nostru….

  2. Betivanul asta are un fix cu baltoacele, trebuie sa le vada peste tot. Iar noi stam si ne uitam ca prostii cum ne ia la misto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: