Știrile zilei

Investiție IMPORTANTĂ, la Mărăcineni: „Cea mai modernă din județ”

Dacă s-ar realiza un top al celor mai performante administrații din România, cu siguranță Mărăcineni s-ar număra printre ele. Comuna de pe malul stâng al Buzăului a bifat mari reușite în toate planurile vieții administrative, iar dezvoltarea infrastructurii în educație nu a lipsit dintre acestea.

„Școala și grădinița încep cu zâmbetul pe buze la Mărăcineni”, spun edilii din primărie, pe de o parte pentru că toate cele trei școli gimnaziale au fost reabilitate și modernizate, iar pe de altă parte pentru că administrația locală a inaugurat una dintre cele mai moderne grădinițe cu program prelungit din Buzău.

Investiția de vizavi de Primărie a fost realizată în cadrul Programului Operațional Regional, valoarea totală depășind 4 milioane de lei noi. Primăria Mărăcineni a dat deja imobilul în folosință, primii beneficiar fiind prichindeii de la grupele cu program normal. Începând de luni, 9 septembrie, în moderna clădire vor începe activitatea și primii preșcolari de la grupa cu program prelungit.

Micuții vor putea servi aici masa și vor merge la dormitoare, după încheierea programului normal. Condițiile de studiu și cazare sunt în acord cu cerințele educaționale actuale, iar părinții au numai cuvinte de laudă despre noua investiție.

„Nu vrem să părem lipsiți de modestie, dar credem că avem una dintre cele mai moderne grădinițe cu program prelungit din județ!

Investiția a fost finalizată anul acesta și este gata să-i primească pe prichindei în săli spațioase, curate și luminoase. Clădirea are dormitoare, sală de mese, băi moderne, cancelarie antiincendiu și o curte generoasă, dar „piesa de rezistență” o reprezintă holul generos, cu luminator.

Constantin Dumitru, city-managerul de la Mărăcineni a supervizat implementarea proiectului.

La Mărăcineni, școala și grădinița încep cu zâmbetul pe buze. Prin deschiderea Grădiniței cu Program Prelungit, Primăria își dorește să vină în sprijinul părinților care lucrează și care nu au unde să își lase copiii.

Viitorul micuților noștri este cel mai important, iar asta înseamnă că suntem datori să pregătim pentru viață, printr-o educație corectă, generația care acum pășește pe noul drum.

Prin dialog și implicare vom rezolva împreună toate problemele comunității!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Mărăcineni.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close